Live

Sânge rece. Un soldat ucrainean dezamorsează o mină rusească antipersonal folosind o foarfecă și un șoricel

Data publicării:
Mina antipersonal a fost dezamorsată. Sursă foto: captură video

Un clip postat pe rețelele sociale arată cum un soldat ucrainean dezamorsează o mină rusească antipersonal folosind doar o foarfecă și un colier de plastic (șoricel). Mina dezamorsată este letală pe o rază de 50 de metri.

În imagini se vede cum soldatul ucrainean taie cu foarfeca firul legat de cuiul declanșator al minei, care, dacă cineva s-ar fi împiedicat de el, ar fi detonat dispozitivul. În timp ce taie firul atașat minei, în depărtare se aude o explozie.

Apoi, folosind un colier de plastic - șoricelul care se găsește în orice trusă de scule -, soldatul fixează declanșatorul și desfiletează antena minei, dezamorsând-o.

Dispozitivul dezamorsat este o mină rusească antipersonal MON-50, care a început să fie produsă în fosta URSS în anii 1960 (mina fiind copiată după un model american, M-18 Claymore.

Mina conține 700 de grame de explozibil și, când este detonată, își aruncă încărcătura formată din aproximativ 500 de bile de metal sau bare scurte din oțel. Proiectilele sunt împrăștiate în evantai, datorită formei convexe a minei și sunt letale până la o distanță de aproximativ 50 de metri, potrivit informațiilor de pe Wikipedia.

Armata ucraineană a raportat că a mai descoperit astfel de mine antipersonal lăsate de ruși, una din ele, armată, fiind găsită de niște copii pe un drum în regiunea Kievului.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kamala Harris avertizează că Vladimir Putin „s-ar putea uita la Polonia, țările baltice sau alți aliați NATO”, dacă nu e pedepsit

Germania aprobă un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina, în valoare de 447 de milioane de dolari

ONU avertizează că nu mai are fonduri pentru a-i ajuta pe ucraineni la iarnă

Rusia revendică cucerirea orașului Ukrainsk, din Donețk. Mesajul ministrului apărării

Partenerii noștri