Live

Rușii vor răzbunare. Atacul terorist de la Moscova a declanșat un val de înrolări în armată

Data publicării:
Vladimir Putin a semnat la sfârșitul lunii martie un nou decret pentru recrutarea militară semestrială. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Rusia a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de persoane care semnează contracte pentru a se alătura forțelor armate, după atacul mortal de luna trecută asupra unei săli de concerte din apropierea Moscovei. „Candidații au indicat dorința de a-i răzbuna pe cei uciși”, a anunțat miercuri Ministerul rus al Apărării, scrie Reuters.

Într-un comunicat, Ministerul rus al Apărării a transmis că peste 100.000 de persoane au semnat contracte cu armata de la începutul anului, inclusiv aproximativ 16.000 doar în ultimele 10 zile.

„În timpul interviurilor desfășurate săptămâna trecută la punctele de selecție din orașele rusești, majoritatea candidaților au indicat dorința de a-i răzbuna pe cei uciși în tragedia petrecută pe 22 martie 2024 în regiunea Moscovei ca principal motiv pentru încheierea unui contract”, spune comunicatul ministerului.

Cel puțin 144 de persoane au fost ucise într-un atac armat la sala de concerte Crocus City Hall de la periferia Moscovei, într-un atac revendicat de gruparea militantă Statul Islamic.

Rusia a spus, totuși, că atacatorii au legătură cu Ucraina, lucru pe care Kievul l-a negat în mod repetat, iar Statele Unite l-a respins și calificat drept „o prostie”.

Rusia se bazează pe un flux constant de noi recruți în forțele armate pentru a duce războiul în Ucraina, aflat la al treilea an.

Președintele Vladimir Putin a ordonat un proiect nepopular de recrutare a 300.000 de bărbați în septembrie 2022, dar a spus că nu este nevoie de o altă mobilizare obligatorie, deoarece numărul care semnează contracte voluntare este atât de mare.

La sfărșitul lunii martie, în acest an, Putin a semnat un nou decret pentru recrutarea militară semestrială, 150.000 de bărbaţi fiind chemaţi la serviciul militar obligatoriu.

Afișele din orașele rusești îi laudă pe soldații care luptă în Ucraina ca fiind patrioți și eroi, iar mulți dintre cei care se înscriu sunt atrași de salarii mult mai mari decât le pot câștiga ca civili.

Rusia, care a invadat Ucraina în februarie 2022, a avansat încet în ultimele două luni, după ce o contraofensivă ucraineană de anul trecut nu a reușit să obțină câștiguri semnificative.

Ministrul Apărării Serghei Şoigu a declarat luna trecută că Moscova îşi va consolida armata prin adăugarea a două noi corpuri de blindate şi 30 de noi divizii și brigăzi până la sfârşitul acestui an.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un cetățean american a fost condamnat în Rusia la 15 ani de închisoare. Ce acuzații i-au adus procurorii

Un cargo rusesc s-a scufundat în Mediterană, după o explozie în sala motoarelor. Doi membri ai echipajului sunt dați dispăruți

Kremlinul neagă informațiile potrivit cărora soția lui Assad ar fi cerut divorțul. De ce Asma nu se poate întoarce la Londra

MAE rus: „Autoritățile române ar trebui să retragă acuzațiile cu privire la așa-zisa ingerință a Rusiei în alegerile prezidențiale”

Partenerii noștri