Live

Rușii pretind că au inventat drona perfectă, mai rămâne să o poată fabrica. Berdiș poate funcționa chiar ca aruncător de flăcări

Data actualizării: Data publicării:
Drona rusească are capabilități excelente Foto: Uralvagonzavod

Uzinele Uralvagonzavod au prezentat recent drona Berdiș, care are o serie de capabilități. Printre altelefuncționează ca lansator de grenade, transportă mărfuri, zboară în misiuni de recunoaștere și are posibilități de a acționa ca un aruncător de flăcări.

Directorul general al întreprinderii Uralvagonzavod, Vladimir Tkaciuk,  spune că UAV-ul este conceput pentru a sprijini trupele de asalt aerian și poate produce pagube folosind arme precum aruncătorul de flăcări Shmel sau lansatorul de grenade RPG-30 Hook. Aceste informații au fost confirmate și de agenția rusă TASS.  Berdiș  este capabil să lanseze mine antitanc și antipersonal asupra adversarilor. În plus, poate transporta încărcături cu o greutate de până la 20 kg pe distanțe de până la 25 km, ceea ce îl face un element esențial în aprovizionarea trupelor de asalt amfibiu, potrivit afirmațiilor Rusiei, scrie BulgarianMilitary.

Potrivit lui Tkaciuk, drona are un design modular, care îi permite să se adapteze la diverse roluri de luptă, inclusiv la amplasarea de mine antipersonal puternice. Acest vehicul versatil poate participa direct la operațiunile de luptă și poate oferi sprijin logistic esențial.

Totuși, Tkaciuk nu a dezvăluit detalii suplimentare. Informațiile privind viteza maximă, altitudinea de zbor sau durata de funcționare autonomă a dronei nu sunt încă disponibile. În plus, nu sunt furnizate detalii cu privire la acuratețea sistemelor sale de control, esențiale pentru loviturile de precizie.

Costurile de dezvoltare și producție ale dronei Berdiș nu au fost încă anunțate.

Costul unor astfel de sisteme fără pilot este un factor semnificativ pentru bugetele de stat, deoarece prețurile ridicate pot limita cantitățile achiziționate sau pot impune optarea pentru alternative mai accesibile.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Bijuteria” de 500.000.000 $, devastată de inundații! Cel puțin 8 oameni au murit. FOTO Imaginile dezastrului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mai multe documente arată că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit în închisoare. Cum a murit de fapt liderul opoziției ruse

Polonia și statele baltice solicită finanțare UE pentru fortificarea frontierelor cu Rusia și Belarus

Serviciile secrete britanice: loviturile ucrainene asupra Tihorețk și Toropeț vor cauza probleme de aprovizionare pentru forțele ruse

Doctrina nucleară actualizată a Rusiei este în curs de oficializare. Peskov: Amendamentele au fost pregătite

Partenerii noștri