Live

Rușii au atacat cu rachete Odesa și Harkov. Cel puțin 5 oameni au murit

Data publicării:
Foto: Profimedia

Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane și a rănit alte trei la Odesa, miercuri dimineața, a anunțat guvernatorul regional Oleg Kiper. Doi oameni au murit și în regiunea Harkov, atacată de asemenea de ruși, relatează Reuters.

„Inamicul a atacat Odesa cu rachete balistice. În urma atacului, trei persoane au fost ucise şi alte trei au fost rănite”, a scris și primarul Odesei, Ghennadi Truhanov, pe Telegram.

„Toată asistenţa medicală necesară este oferită răniţilor. Există daune la infrastructura civilă”, a precizat Kiper, fără a oferi alte informaţii.

Este al doilea atac masiv efectuat de forţele ruse la Odesa. Luni, 5 oameni au murit în urma bombardamentelor.

De asemenea, rușii au atacat miercuri regiunea Harkov bombe ghidate, omorând cel puțin două persoane și rănind alte două, a anunțat guvernatorul regional Oleg Sinegubov.

Cele două persoane au fost ucise după ce o mașină a fost lovită în satul Zolociv, unde a fost lovită și o casă. Alte 10 locuințe au fost, de asemenea, avariate, dar nu s-au înregistrat victime.

Atacurile vin în condițiile în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marți că Kievul are nevoie de „o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament de la partenerii săi occidentali, pentru a ajuta trupele ucrainene să facă față avansului Rusiei pe mai multe sectoare ale liniei frontului.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Odobescu, după atacul rușilor asupra unei nave care transporta cereale în Marea Neagră: Este o escaladare fără precedent

Zelenski le reproșează aliaților că nu doboară rachetele și dronele rusești: Le e frică și să vorbească despre asta

Zelenski: Rachetele ATACMS cu rază lungă de acțiune sunt inutile dacă nu putem lovi în interiorul Rusiei

Unul dintre ultimii mari consumatori de gaze rusești din Uniunea Europeană închide robinetul, pentru prima dată în ultimele decenii

Partenerii noștri