Live

Vladimir Kara-Murza, un important opozant al lui Putin, spitalizat în închisoare. Avocaților li s-a interzis să-l vadă

Data publicării:
Vladimir Kara-Murza. Foto: Profimedia

Opozantul rus Vladimir Kara-Murza, care execută în prezent o sentință de 25 de ani de închisoare pentru „trădare”, și care a supravieţuit de două ori unor tentative de otrăvire înainte să fie încarcerat, a fost spitalizat într-o instituţie penitenciară, anunţă vineri soţia sa, relatează AFP. 

„Vladimir Kara-Murza a fost transferat într-un spital-închisoare. Avocaţii săi nu au fost autorizaţi să-l vadă”, anunţă pe Facebook soţia sa, Evghenia, fără să precizeze de ce anume suferă opozantul.

Apropiaţii opozantului sunt îngrijoraţi de mai multe luni de starea sănătăţii acestuia.

Vladimir Kara-Murza, în vârstă de 42 de ani, care are dublă cetăţenie rusă şi britanică, ar suferi de o polineuropatie, după cele două otrăviri din 2015 şi 2017.

Condamnat în aprilie 2023 la 25 de ani de închisoare pentru „trădare” şi difuzare de „informaţii false” cu privire la conflictul din Ucraina, el ispăşeşte o pedeapsă în condiții extrem de grele într-o colonie penitenciară din Omsk, Siberia.

Mai multe publicaţii de investigaţii, între care Bellingcat, The Insider şi Der Spiegel, au acuzat serviciul secret rus FSB de implicare în otrăvirea opozantului, în două rânduri, notează AFP, citată de News.ro.

Vladimir Kara-Murza a fost onorat de către juriul Premiului Pulitzer pentru „articolele sale scrise din celulă, punându-și viața în pericol”.

Regatul Unit a cerut eliberarea sa imediată, pentru a beneficia de îngrijiri medicale „urgente”.

Aleksei Navalnîi, fostul principal opozant rus, a murit în februarie într-o închisoare în Arctica, în circumstanţe care rămân în continuare neclare.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

VIDEO Un copil l-a văzut pe Gigi Becali și i-a zis direct: ”Domnu', îmi dați 50 de lei?”. Nu se aștepta la ce a urmat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O jurnalistă a întrebat-o pe amanta lui Putin de ce nu are copii. Imediat au apărut polițiștii care au verificat-o și interogat-o

Cât de periculos este virusul Marburg, comparat cu boala Ebola. Ce spune medicul infecționist despre o posibilă infectare și în România

Putin și-a numit fostul bodyguard în Consiliul de Securitate. Cresc speculaţiile că Aleksei Diumin e pregătit ca succesor la Kremlin

Disidentul rus Vladimir Kara-Murza: În Rusia lui Putin sunt mai mulți deținuți politici decât au fost în ultimii ani ai URSS

Partenerii noștri