Live

Putin a ratificat tratatul de apărare reciprocă semnat de Rusia cu Coreea de Nord

Data actualizării: Data publicării:
Kim Jong Un și Vladimir Putin. Foto: Profimedia

Preşedintele rus Vladimir Putin a ratificat un tratat privind parteneriatul strategic al Moscovei cu Coreea de Nord, care include o prevedere de apărare reciprocă, conform unui decret publicat sâmbătă, informează Reuters.

Acordul, semnat de Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un în iunie, după un summit la Phenian, cere fiecărei părţi să vină în ajutorul celeilalte în cazul unui atac armat.

Camera superioară a parlamentului Rusiei a ratificat tratatul săptămâna aceasta, în timp ce camera inferioară l-a aprobat luna trecută. Putin a semnat un decret privind această ratificare, care a apărut sâmbătă pe un site guvernamental ce prezintă procedurile legislative.

Tratatul întăreşte legăturile dintre Moscova şi Phenian, deja strânse de când Rusia şi-a lansat invazia pe scară largă din Ucraina în februarie 2022, notează Reuters, citată de Agerpres.

Rapoarte din Coreea de Sud şi ţări occidentale spun că Phenianul a furnizat armament Rusiei. Experţii criminalişti ucraineni afirmă că au găsit urme ale armelor la locurile atacurilor ruseşti.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că Phenianul a trimis 11.000 de soldaţi în Rusia, iar unii dintre ei au suferit pierderi în luptele cu forţele Kievului din regiunea Kursk din sudul Rusiei.

Rusia nu a confirmat prezenţa trupelor nord-coreene.

Citiți și:
Un număr record de nord-coreeni a intrat în Rusia „pentru a studia”, arată datele oficiale de la graniță

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Soția lui Duckadam a spus care e singura avere a ”Eroului de la Sevilla”. Emoționant: ”M-a pregătit de când m-a luat de soție”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tot mai mulți ruși susțin folosirea armelor nucleare de către Putin. La cât a ajuns procentul

Meta spune că a eliminat aproximativ 20 de operațiuni sub acoperire în 2024. Rusia este principala sursă de fake news

Marcel Ciolacu: „România nu poate avea un viitor alături de Rusia. Regimul putinist este o amenințare la adresa democrației”

Reacția furioasă a Kremlinului: Aderarea Ucrainei la NATO ar reprezenta o ameninţare „inacceptabilă” la adresa Rusiei

Partenerii noștri