Propagandiștii lui Putin se tem de o revoltă majoră din cauza mobilizării haotice: Tovarăși comandanți, nu supărați poporul
Doi dintre propagandiștii lui Putin se tem că eforturile dezastruoase de mobilizare în masă ar putea duce la o revoltă majoră împotriva războiului din Ucraina, scrie G4Media.ro care citează dailybeast.com.
Principalul propagandist pro-Kremlin, Vladimir Soloviov, și șefa postului RT, Margarita Simonian, au petrecut o mare parte din emisiunea de la televiziunea de stat, „Sunday Evening With Vladimir Soloviov”, plângându-se de problemele legate de mobilizare.
Soloviov a declarat: „Există apeluri panicate pe telefonul meu, pe telefonul Margaritei, ceea ce arată că o serie de persoane implicate au uitat cum să-și facă treaba”.
Simonian a adăugat că, după ce a ascultat anunțul lui Putin și mesajul de monitorizare din partea Ministerului rus al Apărării, a avut impresia că doar persoanele cu experiență militară anterioară au fost supuse mobilizării – dar nu s-a întâmplat așa. Șefa de la RT a spus că ea cunoaște multe persoane cu experiență anterioară de luptă, dar niciuna dintre ele nu a primit vreun anunț de convocare.
Ea a povestit cu furie numeroase cazuri în care printre noii recruți se numărau studenți, persoane aflate în afara limitei de vârstă, persoane cu boli grave, frizeri, profesori, muzicieni și o mamă singură cu doi copii mici. Printre persoanele antrenate în eforturile de mobilizare, Soloviov și Simonian au povestit că au văzut informații despre recruți în vârstă de 62 și 59 de ani.
Soloviov a subliniat cu amărăciune divizarea societății rusești: „Acum vedem că avem două tabere. O parte este trimisă ca niște eroi la un război al poporului, în timp ce alții se uită cu lașitate unde și cum să cumpere un bilet”.
Soloviov a subliniat: „Toți au telefoane și nu vor rămâne tăcuți. Dacă li se înmânează lucruri putrede, dacă nu au căști, nu au veste antiglonț, nimeni nu va ascunde asta… Tovarăși comandanți, nu este momentul pentru așa ceva… nu supărați poporul!”.
Șefa RT și-a exprimat îngrijorarea cu privire la aprovizionarea noilor recrutați cu echipamente, tehnologie și produse de bază: „Din moment ce a trebuit să adunăm și să trimitem bunurile acelor zeci de mii de oameni care se aflau deja în prima linie… camioane care s-au adăugat la trenuri încărcate cu UAV-uri, veste antiglonț, șosete și restul, vor fi aceste trei sute de mii de oameni aprovizionați cu tot ceea ce au nevoie?”.
Soluția ei a fost să-i pedepsească pe cei responsabili pentru deficiențe și să-i îndemne pe cei bogați să contribuie la efortul de război – o idee care a luat amploare în presa de stat rusă.
Citiți materialul integral pe G4Media.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News