Live

Rusia atenționează Israelul că un atac asupra instalaţiilor nucleare iraniene „ar avea o evoluţie catastrofală”

Data publicării:
Foto: Serghei Riabkov, ministru adjunct de externe din Rusia / Sursa foto: Profimedia Images

Rusia avertizează Israelul nici să nu se gândească la un atac asupra instalaţiilor nucleare iraniene, a relatat joi agenţia de presă de stat TASS, citându-l pe ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov, transmite Reuters, potrivit Agerpres. 

După atacul Iranului cu rachete asupra Israelului de la 1 octombrie, au existat speculaţii că Israelul ar putea lovi instalaţiile nucleare ale Iranului, aşa cum ameninţă de mult că va face, notează Reuters.

„Noi am avertizat în mod repetat şi continuăm să avertizăm, să atenţionăm (Israelul) să nu ia, nici măcar în mod ipotetic, în considerare posibilitatea unui atac asupra instalaţiilor nucleare şi a infrastructurii nucleare (iraniene)”, a spus Riabkov, citat de TASS.

„Aceasta ar fi o evoluţie catastrofală şi o negare completă a tuturor principiilor existente în domeniul 'asigurării securităţii nucleare'”, a adăugat responsabilul rus.

Nu este clar sub ce formă a transmis Moscova Israelului un astfel de mesaj, menţionează Reuters.

Israelul şi ţările occidentale se tem de multă vreme că Iranul dezvoltă o bombă nucleară sub acoperirea unui program civil de energie nucleară, ceea ce Teheranul neagă.

Biroul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu a asigurat marţi într-o declaraţie că Israelul va da ascultare Statelor Unite, care au avertizat la rândul lor împotriva atacării facilităţilor nucleare din Iran, dar a subliniat că îşi va stabili acţiunile în funcţie de propriul interes naţional.

Citește și: VIDEO Escaladarea situației din Orientului Mijlociu golește depozitele sistemelor de apărare aeriană ale Israelului

Declaraţia în acest sens a venit în urma unui articol din Washington Post conform căruia Netanyahu a declarat administraţiei preşedintelui Joe Biden că Israelul va lovi ţinte militare iraniene, nu ţinte nucleare sau petroliere.

Presa de stat rusă l-a citat de asemenea pe Riabkov afirmând că Moscova se află constant în contact cu Iranul, indiferent de nivelul tensiunilor din regiune.

De la începutul războiului din Ucraina, Rusia şi-a întărit legăturile cu republica islamică şi se pregăteşte să semneze un acord de parteneriat major cu Teheranul, mai aminteşte Reuters.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”, de nerecunoscut: transformare radicală! ”Nu poate fi ea” / ”Incredibil”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski confirmă: Putin a cerut soldați de la dictatorul nord-coreean

„Foamea, ca armă de război”. Raport ONU: Peste 340.000 de persoane din Fâșia Gaza se vor confrunta cu foametea în această iarnă

Noi detalii despre acțiunile Rusiei pentru destabilizarea alegerilor din Moldova: tineri învățați să facă explozibili artizanal

Guvernul de la Kabul cere explicaţii Teheranului după ce zeci de afgani ar fi fost ucişi la frontieră

Partenerii noștri