Live

Video Rusia a atacat Kievul pentru a treia oară în ultimele patru zile. 15 drone au fost doborâte de apărarea ucraineană

Data publicării:
Foto: X/@europeanMedia24

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 15 drone lansate de Rusia în cursul nopţii, în cel de-al treilea atac asupra capitalei ucrainene în decurs de patru zile, a declarat joi Serhii Popko, şeful administraţiei militare din Kiev.

Resturile de drone au deteriorat ferestrele şi uşile unui bloc de apartamente şi au provocat un incendiu într-o clădire nerezidenţială, care a fost stins, a declarat Popko. Guvernatorul regiunii Kiev, Ruslan Kravcenko, a spus că dronele nu au provocat daune infrastructurii critice din regiunea Kiev, iar autorităţile municipale şi regionale nu au raportat victime, potrivit News.ro. 

În schimb, resturi căzute de dronă au provocat un incendiu pe terenul unei întreprinderi private din regiunea centrală Cerkasî, iar serviciile de urgenţă se luptă cu focul, a declarat guvernatorul regional.

Rusia, care şi-a început invazia la scară largă în februarie 2022, a atacat luni instalaţii energetice din întreaga Ucraină în lovituri aeriene care, potrivit oficialilor ucraineni, au implicat peste 200 de rachete şi drone. Atacul repetat asupra reţelei electrice a forţat Kievul să recurgă la întreruperi de urgenţă şi planificate în această săptămână pentru a încerca să stabilizeze sistemul.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rezoluție a Parlamentului European: Ucraina trebuie să poată lovi ținte militare legitime în interiorul Rusiei

Rusia dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Cum funcționează campania de dezinformare a Kremlinului

Rusia a încercat să răstoarne guvernul Armeniei, acuză Erevanul. Puciștii s-au pregătit într-o bază militară rusească

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reunește azi, la Cotroceni. Subiectele de pe ordinea de zi

Partenerii noștri