Live

Revoltă în Germania. O femeie a primit o sentință mai dură decât un tânăr condamnat pentru viol, pentru că l-a insultat

Data publicării:
Foto: Getty Images

O femeie din Germania a primit o pedeapsă mai aspră decât un violator condamnat, după ce a fost găsită vinovată de defăimare, relatează The Telegraph.

Maja R, o tânără de 20 de ani din Hamburg, l-a făcut pe un tânăr condamnat pentru viol în grup „porc violator” și „individ dezgustător”, insulte care constituie defăimare conform legislației germane.

Este vorba despre unul dintre cei 9 tineri care au violat în grup o fată de 15 ani într-un parc din Hamburg în 2020, un caz care a șocat orașul.

Maja R. a fost condamnată să petreacă un weekend de închisoare pentru atacurile sale verbale. Violatorul a primit o pedeapsă cu suspendare și nu a executat nicio zi de închisoare deoarece era minor.

Sentința a stârnit furie în Germania, iar mulți oameni au criticat defectele sistemului judiciar din Germania, care prevede pedepse disproporționate pentru defăimare.

Maja R. și-a exprimat dezgustul într-un mesaj trimis unuia dintre violatori, după ce numele și numărul lui de telefon au fost divulgate pe Snapchat. Ea a declarat în fața instanței că i-a trimis mesajul „fără să se gândească de două ori”.

Tânărul este unul dintre cei 9 bărbați și adolescenți condamnați pentru violarea unei tinere de 15 ani într-un parc din Hamburg e în septembrie 2020.
Toți aveau sub 20 de ani la acea vreme și au fost judecați conform legislației privind minorii. Doar unul dintre ei a făcut închisoare.

Restul atacatorilor, inclusiv cel defăimat de Maja R., au primit pedepse cu suspendare. Anne Meier-Goering, președinta completului de judecată, a subliniat în timpul procesului că „niciunul dintre inculpați nu a spus niciun cuvânt de regret”.

Maja R. a fost condamnată la un weekend de închisoare după comentariile ei, deoarece avea o condamnare anterioară pentru furt și nu a participat la ședința de judecată pentru acest caz.

Ea i-a cerut scuze tânărului pe care l-a contactat, spunând în instanță că gestul ei „nu a ajutat pe nimeni”. Tânăra a adăugat că vrea să se întoarcă la școală și să devină asistentă medicală.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un general german cere ca și femeile să fie încorporate dacă se reintroduce armata obligatorie. „Ar trebui asigurată egalitatea”

Jaroslaw Kaczynski, liderul opoziţiei poloneze, afirmă că premierul Donald Tusk este un „servitor” al Germaniei

Prețul berii la Oktoberfestul german va depăși pragul de 15 euro pentru prima oară. Acum 20 de ani era 6-7 euro

Echipa României a dat o lecție de civilizație și a curățat lună vestiarul, după eliminarea de la EURO 2024. UEFA a fost impresionată

Partenerii noștri