Live

Rețeaua X a lui Elon Musk e din nou dată în judecată, de data aceasta de o firmă din Taiwan. Ce sumă cere compania

Data publicării:
Foto: Elon Musk / Sursa foto: Profimedia Images

O companie de tehnologie din Taiwan a dat în judecată X deținută de către Elon Musk, săptămâna trecută, și acuză că rețeaua a încetat să plătească facturile către ei, după ce mogulul a preluat conducerea, scrie Business Insider.

Procesul a fost intentat de compania taiwaneză Wiwynn și cere despăgubiri în valoare de 120 milioane de dolari, din cauza unor datorii IT.

Firma taiwaneză spune că au fost comenzi de piese de server de aproximativ 120 milioane de dolari făcute de fosta rețea Twitter și solicită despăgubiri în instanță de 61 milioane de dolari.

Acest caz se adaugă avalanșei de procese cu care Elon Musk se confruntă încă de la preluarea X, numeroși foști directori dându-l în judecată pe miliardar pentru milioane de dolari în compensații neplătite.

Conform plângerii depusă săptămâna trecută la Tribunalul Districtual de Nord al Californiei, Wiwynn susține că firma a încălcat un acord de achiziție din 2014 pentru a furniza către Twitter produse IT personalizate.

Compania taiwaneză spune că, în noiembrie 2022, la scurt timp după ce Musk a preluat controlul asupra gigantului social media, Twitter a „încetat brusc” să mai facă plăți către Wiwynn și nu a răspuns solicitării Wiwynn de a plăti pentru produsele livrate.

Plângerea mai spune că Wiwynn, care produce servere și sisteme de stocare pentru centre de date și furnizori de cloud, a acumulat piese în valoare de 120 de milioane de dolari pentru a onora comenzile existente ale Twitter, presupunând că Twitter și-a asumat răspunderea pentru acestea.

Totuși, Twitter, care a început să reducă personalul și cheltuielile pentru cloud la scurt timp după ce Musk a preluat conducerea, a refuzat să-și asume responsabilitatea pentru aceste acțiuni sau să răspundă încercărilor Wiwynn de a comunica cu firma, arată plângerea în instanță.

Conform plângerii, Wiwynn a reușit să anuleze sau să recupereze piese în valoare de aproximativ 59 de milioane de dolari și acum dă în judecată compania lui Musk pentru daune în valoare de 61 de milioane de dolari.

Pe lângă procesul Wiwynn, Musk se confruntă cu procese din partea mai multor foști directori ai Twitter, inclusiv fostul CEO Parag Agrawal, pentru 128 de milioane de dolari în compensații neplătite.

X este, de asemenea, dat în judecată de fostul președinte al Twitter, Omid Kordestani, pentru acțiuni în valoare de 20 de milioane de dolari și de alți foști angajați Twitter pentru bonusuri neplătite, numărul tot mai mare de lupte juridice fiind puțin probabil să ajute veniturile companiei, care se pare că sunt în scădere.

Musk nu se lasă mai prejos și a intentat și el un număr semnificativ de procese în numele X. CEO-ul Tesla a dat recent în judecată mai mulți agenți de publicitate, susținând că au conspirat pentru a boicota platforma, o asociație comercială fiind desființată la scurt timp după ce procesul a fost intentat.

X și Wiwynn nu au răspuns imediat solicitărilor Business Insider de a comenta.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Angajații de la Tesla, SpaceX şi X donează pentru Kamala Harris, în timp ce Elon Musk îl sprijină pe Donald Trump

Guvernul de la Budapesta susține că pagerele explozive folosite într-un atac asupra Hezbollah în Liban nu au fost fabricate în Ungaria

Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden și Kamala Harris”. Ce a urmat după aceea

Salvini organizează proteste după ce procurorii au cerut condamnarea sa la 6 ani de închisoare pentru refuzul de a debarca migranţi

Partenerii noștri