Un angajat al X a fost dat afară pentru că nu a răspuns la un e-mail de la Elon Musk. Acum primește 600.000 de dolari despăgubiri

Data publicării:
Elon Musk a schimbat numele platformei Twitter în X.
Elon Musk a schimbat numele platformei Twitter în X. Foto: Profimedia

Un fost angajat al Twitter primește despăgubiri de aproximativ 600.000 de dolari după ce a fost demis pentru că nu a răspuns la e-mailul lui Elon Musk prin care acesta cerea o cultură a muncii „extrem de dură”, relatează Business Insider.

Gary Rooney, care a lucrat la sediul european al Twitter din Dublin, a declarat Comisiei pentru Relații la locul de muncă din Irlanda că pur și simplu nu a dat click pe un link cu răspunsul „da” la e-mail.

Musk a trimis controversatul e-mail în noiembrie 2022, la mai puțin de o lună după ce a cumpărat platforma cu 44 de miliarde de dolari. El le-a cerut angajaților să accepte să lucreze într-un ritm „extrem de alert” pentru a construi „noul Twitter” sau să demisioneze.

Miliardarul, care a redenumit compania X în anul următor, a scris: „Aceasta va însemna să lucrezi ore suplimentare la intensitate mare. Doar performanța excepțională va constitui o notă de trecere".

El le-a cerut angajaților să dea click pe un link cu răspunsul „da” pentru a face „parte din noul Twitter”, iar oricine nu face acest lucru până a doua zi va primi salariul pe trei luni drept compensații pentru demisie.

Trei zile mai târziu, compania i-a trimis un e-mail lui Rooney, spunând că i-a recunoscut „decizia de a demisiona și de a accepta oferta de plecare voluntară”, a relatat The Guardian.

„În niciun moment nu am indicat că demisionez”, a fost răspunsul lui Rooney. Compania a susținut însă că lipsa acelui click a fost „tratată ca o notificare a intenției de a demisiona”, a relatat The Irish Examiner.

La audierile Comisiei pentru Relații la locul de muncă, Rooney a spus că i-a fost teamă să dea click pe acel link, deoarece s-a temut că e-mailul putea veni de la hackeri.

Arbitrul Comisiei a arătat că termenul de 24 de ore dat de Musk pentru a răspunde la ultimatumul său nu a reprezentat „o notificare rezonabilă”.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Întreprinderi, Comerț și Forță de Muncă din Irlanda a declarat pentru Business Insider că decizia în acest caz a fost emisă luni, dar va fi publicată abia pe 26 august „pentru a oferi părților oportunitatea de a o analiza în întregime”.

Rooney lucra la Twitter din septembrie 2013.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu