Live

Resturile unei rachete au fost găsite pe teritoriul Republicii Moldova

Data publicării:
Sursa foto: Telegram

Autoritățile din Republica Moldova au anunțat, miercuri, că au găsit resturile unei rachete pe teritoriul țării, la aproximativ 4 kilometri de granița moldo-ucraineană, transmite presa de peste Prut.

„În dimineața zilei de 16 octombrie, în timpul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, o patrulă a Poliției de Frontieră a fost alertată de către localnici, în contextul depistării mai multor obiecte de metal provenite cel mai probabil de la un proiectil”, anunță Poliția de Frontieră din Republica Moldova.

Autoritățile moldovene punctează că resturile rachetei au fost găsite în apropierea localității Lencăuți, raionul Ocnița, la 4000 de metri de la frontiera moldo-ucraineană.

„Imediat au fost inițiate măsuri de securizare a zonei și informarea Serviciului 112, echipei Secției tehnico-explozivă din cadrul Inspectoratului General al Poliției, cât și Procuratura r. Ocnița. Poliția de Frontieră în comun cu inspectorii IP Ocnița, asigură perimetrul delimitat și pregătesc asistența pentru echipele de intervenție și verificare ale Secției tehnico-explozivă și Procuratura”, au transmis polițiștii moldoveni. 

Autoritățile din Republica Moldova nu au precizat de unde ar fi provenit proiectilul și nici de către cine ar fi fost lanst.

De la începutul războiului din Ucraina, mai multe rachete lansate de armata lui Putin au survolat teritoriul Republicii Moldova. De asemenea, în 2023 și 2024  autoritățile moldovene au descoperit resturi de rachete sau drone lansate de către Federația Rusă.

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Lovitură de teatru, după ce i-a cerut divorțul și jumătate din avere pentru că a făcut doi copii cu amanta! ”A rămas mască”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alegeri prezidențiale în Moldova. Totul despre votul din 20 octombrie 2024. Votul pentru referendumul național este în aceeași zi

Marina Tauber, mâna dreaptă a lui Ilan Șor, filmată când vorbea de banii de la Moscova pentru propagandiștii pro-ruși din R. Moldova

Descinderi ale Forțelor Speciale moldovenești la sediul blocului politic controlat de Ilan Șor, oligarh moldovean fugit la Moscova

Filmări spectaculoase din Ucraina cu un sistem de rachete RAK-SA-12 în acțiune. Sistemul croat e montat pe un Humvee american

Partenerii noștri