Live

Putin susține că Ucraina s-a adresat Rusiei cu propuneri de două ori, prin intermediul Turciei. De ce nu s-a ajuns la o înțelegere

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin. Foto: Profimedia

Dictatorul rus, Vladimir Putin, a declarat într-un interviu acordat jurnalistei Olga Skabeeva, că Ucraina s-a adresat de două ori „cu propuneri”, prin intermediul Turciei, dar a renunțat la ele, transmite oficiosul Kremlinului, Tass.

„Partenerii noștri turci ne-au abordat în mai multe rânduri în legătură cu unele inițiative venite, după cum au spus ei, din partea Ucrainei”, a declarat Vladimir Putin.

Dictatorul rus a mai adăugat: „Dar atunci când noi eram de acord, se dovedea că partea ucraineană deja refuzase. Acest lucru s-a întâmplat de două ori”.

„În definitiv, trebuie să ne lămurim, sunt ei gata sau nu sunt gata și ce doresc mai exact. Pentru acest lucru avem nevoie de timp, pentru a putea analiza detaliat propunerile care au venit din partea Turciei”, a punctat Vladimir Putin.

Turcia a intermediat acordul care permitea exportul de cereale și alte produse agricole din porturile ucrainene de la Marea Neagră, în ciuda războiului.

De asemenea, Ankara a intermediat mai multe schimburi de prizonieri, încă de la începutul războiului. Cel mai notabil este cel prin care comandanții de la Azovstal au revenit în Ucraina.

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ce a făcut în ziua în care fostul ei soț a fost reținut de DNA: ”Zici că sunt într-un film cu proști”. Mesaj pentru autorități

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin: Oricare ar fi rezultatul războiului din Ucraina, el trebuie să fie în favoarea Rusiei. „O spun deschis, fără nicio rușine”

Șeful ONU nu mai e primit la Kiev după ce a dat mâna cu Putin la summitul BRICS

Zelenski anunță când vor intra în luptă soldații nord-coreeni pe frontul din Ucraina. Ce au aflat serviciile de informații

Partidul Muncitorilor din Kurdistan a revendicat atacul terorist de lângă Ankara: Operaţiunea era „planificată de multă vreme”

Partenerii noștri