Live

Putin interzice The Moscow Times: orice persoană care cooperează cu ziarul "indezirabil" este pasibilă de urmărire penală

Data actualizării: Data publicării:
Ziarul The Moscow Times a devenit, oficial, persona non grata

Rusia a clasificat Moscow Times drept "organizație indezirabilă", interzicându-i activitățile în interiorul Rusiei și expunând la urmărire penală pe oricine cooperează cu aceasta.

Kremlinul a intensificat campania împotriva presei și a presei independente de când Rusia a lansat o ofensivă militară asupra Ucrainei în februarie 2022.

„Organizație neguvernamentală indezirabilă”

"A fost luată decizia de a declara activitățile Moscow Times, o organizație neguvernamentală străină, indezirabile pe teritoriul Federației Ruse", a declarat biroul procurorului general al Rusiei.

Publicația "urmărea să discrediteze deciziile conducerii Federației Ruse în politica externă și internă", a adăugat acesta.

Moscow Times, care publică în limbile engleză și rusă și care relatează despre această țară de la începutul anilor 1990, s-a mutat la Amsterdam în 2022.

Ce implică statutul de "indezirabil"

Statutul de "indezirabil" obligă organizațiile să se închidă în Rusia și înseamnă că rușii care lucrează, finanțează sau colaborează cu acestea pot fi, de asemenea, pasibili de urmărire penală - inclusiv până la cinci ani de închisoare pentru anumite activități.

"Ne vom continua activitatea ca de obicei: jurnalism independent. Aceasta este o crimă în Rusia lui Putin", a declarat fondatorul Moscow Times, Derk Sauer, într-o postare pe X.

Rușii au fost anterior amendați pentru că au postat linkuri web și articole publicate de așa-numitele organizații indezirabile, a raportat site-ul independent Mediazona.

Publicația online, care a publicat ani de zile un ziar în limba engleză la Moscova, este populară printre observatorii Rusiei din străinătate. De asemenea, a servit drept teren de antrenament pentru mai mulți jurnaliști care au devenit corespondenți străini de profil.

 

Editor : Sebastian Eduard

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania doreşte să extindă comerţul cu Kazahstanul, dar fără a ocoli sancţiunile contra Rusiei

WSJ: Rusia câștigă cel puțin un miliard de dolari din grâul furat de la ucraineni

Putin își mărește iar armata. Câți soldați va avea acum Federația Rusă

Doi oficiali ruşi din domeniul apărării au recunoscut că au luat mită pentru contracte de furnizare pentru armată

Partenerii noștri