Live

Putin critică democrația britanică după alegerea lui Liz Truss: „Procedura este departe de a fi democratică”

Data actualizării: Data publicării:
Dictatorul rus, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Dictatorul rus, Vladimir Putin, a criticat, miercuri, procedura de alegere a prim-ministrului guvernului britanic și a spus că felul în care Marea Britanie își alege liderii este „departe de a fi democratic”, la o zi după ce Boris Johnson a fost înlocuit la conducerea guvernului de Liz Truss, în urma unei proceduri electorale în interioriul Partidului Conservator.

În primele sale comentarii publice după numirea în funcție a lui Liz Truss, Putin a făcut aluzie la faptul că ea a fost aleasă în interiorul Partidului Conservator ca șefă a partidului și, prin extensie, a guvernului britanic, scrie Reuters.

„Poporul Marii Britanii nu ia parte, în acest caz, la schimbarea de guvern. Elitele conducătoare au propriile aranjamente”, a spus dictatorul rus la un forum economic la Vladivostok, în estul îndepărtat al Rusiei.

Întrebat de felul în care vor evolua relațiile ruso-britanice pe viitor, Putin a spus: „Știm care este poziția conservatorilor în ce privește aceste probleme, inclusiv în relația cu Rusia. Este problema lor cum construiesc relațiile cu Federația Rusă.

Problema noastră este să ne apărăm interesele și o vom face consistent, să nu aibă nimeni niciun dubiu”.

Liz Truss a fost aleasă, pe parcursul unui proces lung de câteva luni, în funcția de lideră a Partidului Conservator. Pentru că partidul încă deține majoritatea în Parlamentul de la Londra, el formează noul guvern, în ciuda faptului că Boris Johnson a demisionat.

Partidul Conservator a câștigat alegerile generale britanice din 2019 cu un scor foarte confortabil în fața rivalilor laburiști.

De cealaltă parte, Vladimir Putin este ales de 20 de ani în alegeri în alegeri trucate în care opoziția reală este reprimată activ, iar instituțiile și presa au fost subordonate aproape în totalitate de un regim dictatorial represiv. Mai mult decât atât, Putin a schimbat constituția rusă pentru a-și asigura rolul la vârful statului rus pe viață, dar și de a bloca orice posibil acțiune juridică împotriva lui, dacă va pierde vreodată puterea.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vladimir Putin, reacție furioasă după atacul cu drone asupra orașului rus Kazan

Avertisment dur al Giorgiei Meloni: Rusia e o amenințare mai mare decât ne imaginăm. UE trebuie să fie pregătită

Criză în Abhazia. Liderul regiunii, care se plângea că Rusia i-a lăsat „în întuneric total”, spune acum că Putin i-a salvat

Investigație Mediazona: Au fost identificate numele a 84.761 de soldați ruși căzuți pe frontul din Ucraina. „2024, cel mai mortal an”

Partenerii noștri