Producătorii italieni vor microcipa parmezanul. Motivul inedit pentru care au luat această decizie
Producătorii italieni de parmezan autentic testează microcipurile în lupta cu imitațiile. Acestea sunt introduse în discuri subțiri, integrate în coaja roților de brânză.
Postul Crăciunului a devenit un lux. Cu cât s-au scumpit legumele față de anul trecut
Inundații puternice în Italia: Mașinile luate de ape de pe străzi au ajuns în mare
Un român a murit pe un şantier din Italia, după ce un zid s-a prăbuşit peste el
Scene incredibile în Italia. Un bărbat a încercat să fure mașina unei șoferițe care era blocată în trafic. Cum a reușit să scape femeia
Sezonul pepenilor s-a prelungit, în special în vestul țării
Seceta a afectat producția de castane românești
Fostul lider al Clanului Sportivilor a fost prins în Italia. Cum a fost prins Robert Nica
Un avion a deversat în zbor carburantul, iar pe internet au apărut imediat teoriile conspirației
Un român a fost prins în Italia cu 121 de telefoane furate
Cipul este ca o carte de identitate. Conține toate datele care garantează originea și nu se degradează, spre deosebire de marcajele tradiționale care pot deveni ilizibile în urma curățării și prelucrării.
Producător: „Cipurile sunt o tehnologie care, în lumina experimentelor pe care le desfășurăm, va permite și consolida trasabilitatea, care este instrumentul din spatele garanției originalității brânzei Parmigiano Reggiano.”
Producător: „La „naștere” brânza primește un disc făcut din cazeină. În acest disc a fost introdus un punct minuscul, care abia se vede, care poate fi citit cu un cititor, după ce este aplicat pe roata de brânză. Cipul este mult mai mic decât un grăunte de sare. Este introdus într-un fel de napolitană și apoi este încorporat în discul de cazeină.”
Parmigiano Reggiano este una dintre cele mai contrafăcute brânzeturi din lume.
Editor : B.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News