Live

Producătorii italieni vor microcipa parmezanul. Motivul inedit pentru care au luat această decizie

Data actualizării: Data publicării:
Producătorii italieni de parmezan autentic testează microcipurile în lupta cu imitațiile. FOTO: Profimedia Images

Producătorii italieni de parmezan autentic testează microcipurile în lupta cu imitațiile. Acestea sunt introduse în discuri subțiri, integrate în coaja roților de brânză.

Cipul este ca o carte de identitate. Conține toate datele care garantează originea și nu se degradează, spre deosebire de marcajele tradiționale care pot deveni ilizibile în urma curățării și prelucrării. 

Producător: „Cipurile sunt o tehnologie care, în lumina experimentelor pe care le desfășurăm, va permite și consolida trasabilitatea, care este instrumentul din spatele garanției originalității brânzei Parmigiano Reggiano.”

Producător: „La „naștere” brânza primește un disc făcut din cazeină. În acest disc a fost introdus un punct minuscul, care abia se vede, care poate fi citit cu un cititor, după ce este aplicat pe roata de brânză. Cipul este mult mai mic decât un grăunte de sare. Este introdus într-un fel de napolitană și apoi este încorporat în discul de cazeină.”

Parmigiano Reggiano este una dintre cele mai contrafăcute brânzeturi din lume.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Jurnalista italiană Cecilia Sala, care a fost încarcerată într-o închisoare iraniană din luna decembrie, a fost eliberată

Șefii diplomațiilor din Italia, Germania, Franța, Marea Britanie și SUA se întâlnesc la Roma. Situația din Siria, principala temă

Primarul unui sat italian le interzice locuitorilor să se îmbolnăvească. Cum explică ordinul

O româncă a fost înjunghiată de soțul ei în parcarea unui supermarket din Italia. Martorii, șocați de incident: „Bărbatul nu se oprea”

Partenerii noștri