Live

Polonia a neutralizat un grup de sabotaj cu conexiuni în Belarus și în Rusia

Data publicării:
Vicepremierul polonez Krzysztof Gawkowski Foto: Profimedia

Serviciile de securitate poloneze au neutralizat o operațiune de sabotaj orchestrată de Rusia și Belarus care urmărea destabilizarea Poloniei, a declarat luni viceprim-ministrul Krzysztof Gawkowski, transmite Reuters.

Varșovia a acuzat în mod repetat Moscova că încearcă să destabilizeze Polonia din cauza rolului său în furnizarea de ajutor militar vecinului său Ucraina, acuzații pe care Rusia le-a respins.

Sabotorii, care operează din Belarus în cooperare cu Rusia, au pătruns în instituțiile guvernamentale locale și centrale, inclusiv în companiile de stat care implementează contracte militare, a spus el.

„Serviciile externe din Belarus și Rusia... au avut un obiectiv specific - să extorcheze informații, să șantajeze persoane și instituții și să ducă un război cibernetic de facto”, a declarat Gawkowski, care este și ministru pentru afaceri digitale.

El a declarat că obiectivul operațional, furtul de date în scopul șantajului, a fost contracarat.

Gawkowski spune că atacurile cibernetice s-au dublat de anul trecut, vizând organizații și instituții poloneze, inclusiv companii de logistică care efectuează livrări militare către Ucraina.

„În spațiul cibernetic, pericolele apar în fiecare oră, în fiecare minut. Se întâmplă adesea să existe peste o mie de incidente într-o zi”, a declarat Gawkowski, care în iunie a declarat că Polonia a blocat mai multe atacuri cibernetice asupra infrastructurii sale critice.

Polonia a legat, de asemenea, Rusia de incidente de sabotaj și incendiere pe teritoriul său și afirmă că serviciile secrete ruse încearcă în mod activ să colecteze informații privind livrările de arme către Ucraina după invazia la scară largă a Rusiei în februarie 2022.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski anunță că planul victoriei Ucrainei este pregătit. Ce urmează

Alertă de radiații la granița NATO-Rusia. Ce spune CNCAN despre cesiul radioactiv detectat de Norvegia

Contraofensiva rusă pentru recuperarea teritoriilor din regiunea Kursk a fost oprită, susține Ucraina

Mai mulți indieni povestesc cum au fost păcăliți să lupte pentru Rusia. „A fost rapid: câteva semnături, fotografii și eram pe front”

Partenerii noștri