Live

Poliţistul german înjunghiat vineri într-un atac la Mannheim a murit

Data actualizării: Data publicării:

Autorităţile germane au anunţat duminică decesul, în urma rănilor suferite, a unui poliţist înjunghiat vineri în cap în timpul unui atac care a vizat o reuniune anti-islam la Mannheim, un ministru denunţând „terorismul islamist”, relatează AFP.

În vârstă de 29 de ani, poliţistul „a fost operat de urgenţă de mai multe ori şi i s-a indus o comă artificială, dar în cele din urmă a decedat”, au anunţat parchetul şi poliţia în acest oraş din sud-vestul Germaniei, într-un comunicat comun.

Acest atac produs vineri în centrul oraşului, şi calificat drept „atentat” de cancelarul Olaf Scholz, s-a soldat cu alţi cinci răniţi.

Agresorul, un bărbat de 25 de ani născut în Afganistan şi instalat în ţară din 2014, a fost rănit prin împuşcare în timpul intervenţiei forţelor de ordine şi nu a putut fi încă interogat. Potrivit anchetatorilor, este deocamdată prea devreme pentru a-i stabili cu certitudine motivaţiile.

Ministrul de interne Nancy Faeser a evocat de vineri posibilitatea unei piste islamiste.

Şi ministrul finanţelor, Christian Lindner, una dintre figurile de prim-plan ale guvernului de coaliţie, a fost şi mai direct duminică, notează AFP, citată de Agerpres.

„Moartea unui tânăr poliţist mă afectează mult şi ce se întâmplă în ţara noastră mă înfurie”, a declarat el pentru cotidianul Bild.

„Trebuie să ne apărăm cu determinare împotriva terorismului islamist, ne vom întări serviciile de securitate, trebuie să terminăm cu o toleranţă prost înţeleasă”, a adăugat el.

Imaginile cu agresiunea care au fost difuzate pe reţelele sociale au fost calificate drept „oribile” de Olaf Scholz.

În acestea se vede agresorul, înarmat cu un cuţit, atacând mai întâi mai mulţi membri ai Mişcării cetăţeneşti Pax Europa (BPE), care denunţă Islamul politic în Germania şi se pregătea să organizeze o reuniune publică.

Printre persoanele rănite se află una dintre personalităţile cele mai cunoscute, Michael Stürzenberger, care militează de ani de zile împotriva Islamului în Germania şi este apropiat de extrema dreaptă.

Poliţistul decedat a fost lovit de mai multe ori cu cuţitul la cap atunci când a încercat să se interpună între victime şi agresor, înainte ca un alt membru al forţelor de ordine să tragă asupra celui din urmă.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Adriean Videanu e „pensionarul” prins pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro. Explicația dată de fostul ministru

Panică în gara din Hamburg, provocată de un posibil virus periculos. Un peron a fost izolat

Avertismentul Germaniei, după atacul Iranului asupra Israelului. „Riscă să dea foc”

Parlamentari germani amenință cu scoaterea în afara legii a partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD)

Partenerii noștri