Live

Polițiștii de frontieră ucraineni au ucis un dezertor care voia să fugă în Republica Moldova ca să scape de război

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia

Autorităţile ucrainene au anunţat, luni, că un dezertor care încerca să fugă din Ucraina în Republica Moldova a fost ucis de poliţia de frontieră, informează AFP, potrivit Agerpres. 

Pe 14 iulie, „patru soldaţi au evadat din unitatea lor de antrenament pentru a încerca să treacă pe jos frontiera cu Republica Moldova”, a anunţat Biroul de Anchetă al statului ucrainean într-un comunicat.

Unul dintre ei, „încercând să scape, a atacat un poliţist de frontieră. Ca răspuns, acesta şi-a folosit arma din dotare pentru a trage asupra atacatorului”, a precizat aceeaşi sursă.

Ducând lipsă de soldaţi pe front, Ucraina a demarat de mai multe săptămâni o campanie de mobilizare pentru a completa rândurile armatei sale.

În condiţiile în care bărbaţii care au vârsta de luptă nu au dreptul să părăsească ţara, unii încearcă să fugă din Ucraina în mod ilegal pentru a se sustrage mobilizării în armată.

Cu toate acestea, incidentele armate precum cel de duminică sunt rare, însă zeci de persoane care încercau să fugă au fost arestate anul acesta.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO. Cutremurul din Vrancea s-a simțit puternic și la Chișinău. Cum a reacționat Maia Sandu, aflată într-un studio TV

WSJ: Rusia câștigă cel puțin un miliard de dolari din grâul furat de la ucraineni

Ucraina invită ONU și Crucea Roșie în regiunea rusă Kursk. Care este motivul demersului diplomatic

Zelenski spune că lui Putin îi e frică de ruși. Ce l-ar forța pe liderul de la Kremlin să renunțe la războiul cu Ucraina

Partenerii noștri