Live

Papa Francisc a dezvăluit că un infirmier i-a salvat viața și a glumit pe seama sănătății sale: "Încă sunt viu"

Data actualizării: Data publicării:
Papa Francisc salută mulțimea. Sursă foto: Getty Images

Papa Francisc a dezvăluit, referitor la recenta sa operaţie la colon, că un infirmier i-a ''salvat viaţa'' şi că este a doua oară când se întâmplă acest lucru. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu acordat postului de radio spaniol COPE.

Într-un scurt extras din acest interviu care va fi difuzat miercuri, Papa glumeşte pe seama sănătăţii sale şi răspunde "încă sunt viu: un infirmier mi-a salvat viaţa, un om cu multă experienţă'', relatează EFE. 

''Este a doua oară când un infirmier îmi salvează viaţa. Prima oară a fost în anul 1957", a mărturisit Papa. Atunci a fost o măicuţă italiană cea care, opunându-se medicilor, i-a schimbat medicaţia tânărului seminarist pentru a-l trata de pneumonia de care suferea şi i-a salvat viaţa, după cum a povestit papa Francisc în repetate ocazii.

Interviul abordează, potrivit COPE, şi speculaţiile privind sănătatea papei, inclusiv o posibilă retragere din activitate - un zvon amintit într-un ziar italian. Referitor la aceasta, pontiful răspunde: "Când un papă este bolnav se iscă o briză sau un uragan în Conclav".

Papa Francisc a fost operat la 4 iulie "pentru stenoză diverticulară gravă cu semne de diverticulită sclerozantă", în cadrul căreia i-a fost extrasă o parte din colon şi pentru care a stat zece zile în spital, mai scrie EFE, citată de Agerpres.

La ultimele evenimente publice, papa a apărut complet recuperat, deşi la ultima audienţă cu legislatorii catolici şi-a început discursul prezentându-şi scuze pentru că nu putea să stea în picioare deoarece se afla "în perioada postoperatorie".

Citește și: Papa Francisc a întrerupt audienţa generală pentru a răspunde unui apel telefonic misterios. Cine l-a sunat pe suveranul pontif VIDEO

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Reacția lui Mihai Stoica, după cutremurul cu magnitudinea de 5,4 din România! Ionescu: ”E posibil un seism de peste 7”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Papa Francisc laudă „capacitatea de dialog” a Chinei și susține că e o „ţară deosebită”

Papa Francisc îi critică pe Kamala Harris și Donald Trump. Suveranul Pontif îi îndeamnă pe americani să aleagă răul cel mai mic

De ce crede Papa Francisc că Inteligența Artificială este periculoasă

VIDEO Cum arată bărbatul care a primit primul transplant de ochi şi de faţă, la un an de la operaţie

Partenerii noștri