Live

Pandemia de COVID-19 a redus speranţa de viaţă cu un an, susțin italienii

Data publicării:
Speranța de viață a scăzut în Italia din cauza pandemiei. Foto: Profimedia Images

Speranţa de viaţă a scăzut în Italia cu aproape un an, până la 82,3 ani, din cauza pandemiei de COVID-19, a informat miercuri Institutul Naţional de Statistică (Istat).

Potrivit AFP, citat de Agerpres, Italia a fost una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus şi prima afectată de primul val de COVID-19 în Europa. În această săptămână, în ţară a fost depăşit pragul de 100.000 de decese.

Estimările pentru 2020 "sugerează o oprire bruscă şi o inversare semnificativă a tendinţei pozitive observate în ultimii ani în ceea ce priveşte speranţa de viaţă", potrivit Istat.

Regiunile din nordul ţării, cele mai afectate de virus, sunt şi cele în care speranţa de viaţă a scăzut cel mai mult: în Lombardia, centrul economic al ţării, a scăzut de la 83,7 ani la 81,2 ani.

Italia se afla pe primele locuri în UE privind speranța de viață, înainte de pandemie

Înainte de pandemie, speranţa de viaţă a crescut de la 81,7 ani în 2010 la 83,2 ani în 2019, plasând Italia pe primele locuri la nivel european. Potrivit Istat, media în Uniunea Europeană în 2018 a fost de 81 de ani, cea mai recentă cifră disponibilă.

În raportul său, Istat a evidenţiat, de asemenea, decalajul digital al ţării, unul dintre proiectele care ar trebui abordate ca parte a planului de redresare finanţat de Bruxelles, în valoare de aproape 200 de miliarde de euro.

O treime dintre gospodăriile italiene nu au computer sau conexiune la internet, iar 24% din populaţie nu a folosit internetul în ultimele trei luni.

În acelaşi timp, "utilizatorii obişnuiţi de internet" au crescut de la 44% în 2010 la 70%.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ce trăiesc românii cu 5 ani mai puțin decât ceilalți europeni. Femeile, mai longevive decât bărbații. Explicațiile specialiștilor

De ce trăiesc femeile mai mult decât bărbații: cheia misterului se află în cele mai mici și cele mai mari celule din corpul uman

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE. Câți ani trăiește, în medie, un român

Speranţa de viaţă a scăzut cu un an şi jumătate la nivel mondial în timpul pandemiei Covid-19 (studiu)

Partenerii noștri