Video OMS: Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria ar putea ajunge la 50.000 de morți
Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria ar putea ajunge la 50 de mii de morți. Informația vine de la un oficial ONU care a sosit în zona afectată. În acest moment, numărul victimelor depășește 26 de mii, iar căutările continuă neîntrerupt de aproape o săptămână.
Și chiar dacă mai sunt găsiți supraviețuitori, sunt cazuri extrem de rare, în tot acest peisaj devastator. Practic, oamenii nu au avut nicio șansă, lucru la care a contribuit din plin și lipsa unor norme de siguranță în construirea clădirilor. Motiv pentru care autoritățile au început deja să-i tragă la răspundere pe constructori - până acum, 12 oameni au ajuns în arestul Poliției și e de așteptat ca numărul să crească, pentru că pe numele altor zece au fost emise mandate de arestare.
Ambasadorul Turciei critică România pentru lipsa autostrăzilor
Cum arată sistemul de avertizare timpurie în caz de tsunami, montat în largul Mării Negre
Clădirile avariate de cutremurele din Gorj, cu probleme și după mai bine de un an. Școala dintr-o comună, închisă
Plan de urgență în caz de cutremur, în spitale și primării
Cum a reacționat Maia Sandu, aflată într-un studio TV, când a început cutremurul
Cât ne costă vacanțele în străinătate. Destinațiile cu cea mai ieftină mâncare
Un tânăr a înjunghiat cel puțin 5 oameni la o moschee din Turcia. A filmat atacul și a postat imaginile pe X
Nepoata lui Belousov își imploră unchiul să nu mai ucidă copii ucraineni
Incendii devastatoare în Turcia și Grecia
Salvatorii care acționează în Turcia pot deveni și ei foarte ușor victimele cutremurelor. Dovada vine din provincia Hatay, unde o echipă de căutare a fost prinsă sub dărâmături. Unul dintre salvatori a fost scos la suprafață abia după câteva minute.
Între timp, miracole continuă să apară în regiunile afectate de seismele de la începutul săptămânii, fie că vorbim de Turcia sau Siria. De exemplu, un elev de liceu a fost salvat după 119 ore petrecute sub dărâmături. La fel și o femeie de 70 de ani, care a văzut din nou lumina zilei după ce a petrecut 121 de ore în beznă totală. Există, însă, foarte mulți pentru care salvarea nu a venit nici până acum.
Orașe întregi sunt acum în ruine, milioane de oameni au rămas fără familii și fără locuințe și nu știu cum vor reuși s-o ia de la capăt. Și ca și cum dramele nu erau suficiente, au apărut și incidente care au dus la oprirea căutărilor.
Echipele de salvare venite din Germania și Austria au fost nevoite să-și suspende operațiunile, din cauza unor incidente apărute între diverse grupări din regiunea Hatay. S-au tras și focuri de armă, dar nu au fost oferite detalii despre cine ar fi agresorii. În total, la operațiunile din zonele calamitate participă peste 160 de mii de oameni, turci și străini deopotrivă.
Editor : C.L.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News