Live

Obama îi critică pe bărbații de culoare pentru ezitarea de a o susține pe Kamala Harris. „Veniți cu tot felul de motive și scuze”

Data publicării:
Fostul președinte democrat al SUA, Barack Obama. Foto- Profimedia Images

Fostul președinte american Barack Obama se implică și mai mult în susținerea Kamalei Harris în cursa ei pentru Casa Albă. De data aceasta, el i-a admonestat pe bărbații de culoare pentru ezitarea de a o susține pe Kamala Harris în campania electorală. Aceștia reprezintă o categorie demografică cheie pe care aceasta se luptă să o atragă de partea sa la vot, scrie The Washington Post.

În timpul unei opriri neanunțate la un birou de campanie din Pittsburgh, care a avut loc cu doar câteva ore înainte ca Barack Obama să apară la primul său miting de campanie pentru vicepreședintele Kamala Harris, fostul președinte american a declarat că a vrut să „spună câteva adevăruri” bărbaților de culoare care nu intenționează să voteze pentru candidatul democrat. „Și vă gândiți să stați deoparte?” a întrebat Obama.

„Și veniți cu tot felul de motive și scuze, am o problemă cu asta”, a continuat Obama. „Pentru că o parte din asta mă face să cred - și mă adresez direct bărbaților - o parte din asta mă face să cred că, ei bine, pur și simplu nu procesați ideea de a avea o femeie ca președinte”.

Săptămâna trecută, cotidianul The Washington Post anunța că fostul preşedinte american va face campanie pentru vicepreşedinta şi candidata democrată la Preşedinţie  în luna premergătoare alegerilor din 5 noiembrie din Statele Unite. 

Obama i-a îndemnat pe americani să o susţină pe Harris cu ocazia Convenţiei Naţionale Democrate în august, la Chicago.

"America este pregătită pentru un nou capitol. America este pregătită pentru o poveste mai bună. Suntem pregătiţi pentru preşedinta Kamala Harris", a spus el la acea vreme.

Democrata Kamala Harris se confruntă cu candidatul republican Donald Trump în ceea ce sondajele de opinie preelectorale arată a fi o cursă strânsă pentru Preşedinţia Statelor Unite.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Răsturnare de situație! Decizia luată în procesul Gabriela Szabo - Nicușor Dan: "Justiția mi-a dat dreptate. A mințit!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Dezertări din PNL în prag de alegeri. Cum s-a prăbușit moralul „armatei” de partid conduse de generalul Ciucă

Donald Trump a respins definitiv o nouă dezbatere cu Kamala Harris. „Nu este loc”

Kamala Harris a strâns donații de 1 miliard de dolari de când a intrat în cursa prezidențială

Liderii PNL se reunesc, miercuri seară, la Vila Lac, pentru a discuta despre strategia politică şi de campanie

Partenerii noștri