Live

O supravieţuitoare a atacului Hamas din 7 octombrie s-a sinucis de ziua ei de naştere. „Statul a ucis-o”, acuză fratele ei

Data publicării:
Foto: Profimedia

O tânără israeliană care a supravieţuit masacrului de la festivalul Nova în atacurile comise de gruparea islamistă palestiniană Hamas în 7 octombrie 2023 s-a sinucis duminica aceasta, chiar de ziua ei, informează EFE, potrivit Agerpres. Fratele ei a dat vina pe lipsa ajutorului de stat. 

Tânăra Shiral Golan, în vârstă de 22 de ani, a fost găsită moartă în curtea casei sale, a relatat luni presa israeliană. Fratele său Eyal a declarat pentru portalul Ynet că Shiral avea simptome de stres posttraumatic şi se îndepărtase de prieteni.

„I-am cerut să caute ajutor şi mi-a răspuns că statul nu i-a oferit resurse. Statul a ucis-o pe Shiral”, a adăugat fratele tinerei.

Ministerul Bunăstării şi Securităţii Sociale a declarat pentru Ynet că oferă sprijin supravieţuitorilor masacrului din 7 octombrie printr-o serie de programe şi i-a încurajat pe cei afectaţi şi pe familiile lor să contacteze linia de asistenţă a ministerului la numărul 118.

Pe 7 octombrie anul trecut, în timpul masacrului de la festival comis de militanţi ai grupării Hamas, Shiral Golan a reuşit să se urce într-o maşină cu un grup de prieteni, dar apoi a decis să schimbe vehiculele şi să se deplaseze cu un poliţist în oraşul Kfar Maimon, din sudul Israelului.

Ulterior a aflat că ocupanţii primei maşini în care s-a urcat, în total 11 oameni, muriseră.

La începutul lunii septembrie, Israelul a lansat o campanie de prevenire a sinuciderii, concentrată în principal pe bărbaţi, care reprezintă 78% din cazuri.

În atacul din 7 octombrie 2023, peste 1.200 de israelieni au murit și alți 250 au fost luați ostatici. Dintre aceștia, 97 se află încă în Fâșia Gaza, însă se presupune că doar 64 dintre ei mai sunt în viață.

De când Israelul a început să bombardeze Fâșia Gaza, pentru a elimina Hamas, 41.000 de oameni au murit, iar alți 96.000 au fost răniți. Armata israeliană estima, în luna august, că 17.000 dintre cei care au murit sunt luptători Hamas.

În Liban, aproape 2.000 de oameni, majoritatea civili, au murit de când Israelul și-a intensificat atacurile. Dintre aceștia, 250 erau luptători Hezbollah, potrivit IDF.  Peste 700 de palestinieni și-au pierdut viața în raidurile din Cisiordania, iar alți peste 6.000 au fost răniți.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”M-a luat puțin valul”. Culturista pe care nimeni nu o crede că nu-și editează pozele a publicat imaginile transformării

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Hamas va fi condus temporar de un comitet cu sediul în Qatar

Ce indică evaluarea SUA scursă online privind planurile Israelului de a ataca Iranul | Analiză BBC

Şapte cetăţeni israelieni, arestaţi pentru spionaj în beneficiul Iranului. „Unul dintre cele mai grave cazuri din ultimii ani”

Secretarul american al Apărării spune că sistemul antirachetă THAAD este deja „instalat” în Israel

Partenerii noștri