Live

Numărul total al infectărilor s-a dublat în ultima lună în India și a depășit deja 5 milioane

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Yawar Nazir/Getty Images

Numărul infectărilor cu noul coronavirus a depășit cinci milioane în India, conform oficialilor sanitari din țară, relatează BBC. Virusul pare că se răspândește cu o viteză mult mai mare în India decât în orice altă țară, numărul cazurilor zilnice depășind 90.000 în fiecare zi, timp de 5 zile până marți. Într-o singură lună, numărul total de cazuri din India s-a dublat.

Numărul deceselor este mai scăzut, însă, prin comparație cu alte țări, sau prin comparație cu SUA, țara de pe primul loc. Peste 80.000 de oameni au murit din cauza Covid-19 în India, în contextul în care paturile de terapie intensivă sunt puține, iar sistemul medical pare că este stresat la maximum de pandemie. La începutul lunii, India a urcat pe locul 2 în topul țărilor cele mai afectate de Covid-19, surclasând Brazilia. La mijlocul lunii iulie, India înregistra primul milion de infectări.

Creșterea numărului de infectări vine și în contextul în care guvernul indian a început ridicarea restricțiilor în toată țara pentru a putea stimula o economie în care s-au pierdut milioane de locuri de muncă de când virusul a lovit, în luna martie. 

Sălile de sport se vor redeschide, dar școlile, universitățile și sălile de cinema vor rămâne închise încă o perioadă.

Cum a ajuns India de la un număr scăzut de cazuri la dezastru umanitar

În fazele inițiale ale răspândirii coronavirusului, India părea că stă bine, mai ales în contextul în care țara se confruntă cu inegalități profunde în societate, are un număr mare de oameni care trăiesc sub limita sărăciei, iar sistemul medical era complet nepregătit pentru o creștere explozivă a numărului de cazuri.

Virusul a lovit, apoi, megaorașe precum Mumbai și capitala New Delhi, dar și orașe mici și zone rurale. În ciuda creșterilor mari ale numărului cazurilor zilnice, guvernul a continuat să relaxeze restricțiile pentru a opri efectele carantinei generale instituite între martie și iunie.

În condițiile în care India se redeschide iar oamenii se întorc progresiv la muncă, cazuriel de Covid-19 cresc exploziv. Doar săptămâna trecută au fost înregistrate aproximativ 600.000 de cazuri noi. În acest moment, numărul total de cazuri a ajuns la 5.020.359.

India ar putea să rămână fără oxigen

În condițiile creșterii acute a numărului de cazuri, mai ales a celor cu situație gravă, în care este nevoie de asistare a respirației, cererea de oxigen a crescut și ea în consecință. Spitalele și centrele de ajutor Covid-19 au consumat 2700 de tone de oxigen în fiecare zi în această lună, spre deosebire de doar 750 de tone în aprilie, conform datelor obținute de la autoritatea competentă din India.

Producătorii de oxigen spun că a cerut și cererea de oxigen industrial, pentru că fabricile încep să se redeschidă. India va trebui, astfel, să crească producția pentru a acomoda cererea mare și din partea spitalelor dar și a industriilor.

Oxigenul este produs în apropiere de orașe mari și medii, iar proviziile trebuie trimise spre districtele îndepărtate cu număr mare de cazuri cu ajutorul unor camioane speciale dotate cu rezervoare criogenice – în India sunt doar 1500 de astfel de vehicule. Multe zone, inclusiv capitala indiană, nu dispun de un producător local de oxigen, ceea ce înseamnă că el trebuie livrat dint-ro altă regiune.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Originea Covid-19 nu este cunoscută nici astăzi. La cinci ani de la debutul pandemiei, OMS cere din nou informații Chinei

Nouă polițiști de la Secția 16, condamnați după ce au torturat doi tineri. Nouă ani de închisoare pentru un fost lider de sindicat

COVID-19: Șase angajați care au fost concediați pentru că au refuzat vaccinul au primit câte un milion de dolari fiecare

Coronavirusul SARS-CoV-2 și răspunsul imun înnăscut. Descoperirile care ajută la dezvoltarea unor medicamente mai eficiente

Partenerii noștri