Live

Noi informații în cazul femeii dispărute în mijlocul unui apel. Ce căuta poliția acasă la Nicola, cu câteva zile înainte de moartea ei

Data publicării:
Nicola Bulley a dispărut în 27 ianuarie. Foto: Poliția din Lancashire

Autoritatea de supraveghere a poliției britanice a lansat o anchetă cu privire la un control social făcut acasă la Nicola Bulley, realizat de Poliția Lancashire în 10 ianuarie, cu câteva zile înainte ca femeia să fie văzută ultima dată. Nicola a dispărut în 27 ianuarie, iar cadavrul ei a fost găsit într-un râu din apropiere, duminică, relatează The Independent.

„În urma unei sesizări a poliției din Lancashire, din 16 februarie, am început o anchetă independentă cu privire la contactul pe care poliția l-a avut cu Nicola Bulley la 10 ianuarie 2023. Am fost anunțați că un ofițer a participat la un control social în casa familiei,” a anunțat Independent Office for Police Conduct.

Anunțul vine după ce poliția din Lancashire a anunțat o „revizuire completă independentă” a întregului caz. Comisarul Andrew Snowden a spus că publicul are întrebări cu privire la gestionarea elementelor anchetei.

„Am luat decizia de a lansa o revizuire independentă a modului în care a fost gestionat acest caz, cu termeni de referință clar definiți, pentru a ne asigura că lecțiile acestui caz vor fi învățate. Aceasta include modul în care astfel de cazuri pot fi cel mai bine investigate și comunicate”, a spus el.

Poliția din Lancashire a fost criticată și etichetată drept „sexistă” pentru că a dezvăluit că femeia dispărută a fost inclusă în categoria „risc ridicat” din cauza problemelor legate de alcool și menopauză.

Nicola Bulley, în vârstă de 45 de ani, care a dispărut în 27 ianuarie, a fost descoperită în apă, la puțin peste un kilometru de locul unde a fost văzută ultima dată. Câinele ei a fost găsit la scurt timp, împreună cu telefonul ei - încă conectat la o conferință telefonică de serviciu - pe o bancă de lângă malul abrupt al râului.

Poliția a confirmat luni că trupul scos duminică din râul din Lancashire aparține Nicolei Bulley.

Poliția a declarat anterior că este posibil ca femeia de 45 de ani să fi intrat în râu și că dispariția ei nu este suspectă.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ultrabogaţii din Marea Britanie ameninţă cu plecarea în masă, pentru că guvernul vrea să elimine o regulă veche de 200 de ani

Grupare de traficanți de migranți, destructurată la Timișoara. Migranții plăteau până la 11.000 de euro pentru a trece ilegal granița

Momentul în care incendiatorul de la Parlament este ridicat de polițiști și dus la secție. Bărbatul a fost arestat preventiv

Prințesa Kate și-a reluat activităţile oficiale, după şedinţele de chimioterapie. ”Sentiment reînnoit de apreciere a vieții”

Partenerii noștri