Live

Video Momentul în care un avion de vânătoare ucrainean „denazifică” un post de comandă subteran al rușilor în regiunea Kursk

Data actualizării: Data publicării:
Sursă foto: Facebook

Comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene a publicat un clip video în care este înregistrată o lovitură aeriană asupra unui centru de comandă rusesc în regiunea Kursk, executată de un avion de vânătoare MiG-29 cu o bombă ghidată de producție franceză AASM Hammer. Aviația ucraineană a executat lovituri asupra pozițiilor rusești și în regiunea Donețk.

„Forțele Aeriene Ucrainene lovesc zilnic obiectivele inamicului în direcția Kursk. În video - un avion de vânătoare ucrainean denazifică un post de comandă subteran al inamicului cu o rachetă AASM Hammer”, a scris generalul Nikola Oleșciuk, comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene într-o postare pe rețelele sociale.

În înregistrare se vede un avion MiG-29 care lansează racheta într-o manevră aeriană, iar apoi locul în care aceasta cade se văd găuri în pământ, din care ies flăcări, posibil semn al unei structuri subterane, așa cum susține comandantul ucrainean.

Bombele ghidate AASM Hammer (Armement Air-Sol Modulaire) sunt arme produse de Franța atât pentru suport aerian apropiat, cât și pentru lovituri în adâncime.

Tot comandantul forțelor aeriene ucrainene a postat un alt video, în care spune că este surprinsă o lovitură aeriană asupra pozițiilor rusești din Donețk.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prizonier de război ucrainean executat cu o sabie de soldații ruși. „Pentru Kursk”

Rușii au lovit un bloc de locuințe din Harkov: Incendiu puternic și cel puțin 30 de persoane rănite, între care trei copii

Rusia amenință din nou Occidentul și Ucraina cu distrugerea Kievului. Medvedev: Asta va fi tot. Un punct distrus, gri

Războiul dronelor. Ucrainenii au devenit atât de buni piloți, încât doboară dronele rușilor folosind doar telecomanda

Partenerii noștri