Live

Video Momentul în care submunițiile de la o rachetă ATACMS cad pe o plajă din Crimeea plină cu turiști ruși. Moscova acuză SUA

Data actualizării: Data publicării:
Rușii susțin că ucrainenii au atacat baza militară din Crimeea cu 5 rachete ATACMS, din care 4 au fost interceptate. Sursa gif: X/Twitter

Pe rețelele sociale au fost publicate imagini, surprinse de camere de supraveghere, care prezintă momentul în care submuniții, provenite cel mai probabil de la o rachetă ATACMS, cad peste o plajă din Crimeea. Ministerul Apărării al Rusiei a acuzat Statele Unite că sunt primele responsabile pentru atacul cu rachete de duminică împotriva Sevastopolului în peninsula anexată Crimeea, în care au murit trei civili - inclusiv doi minori -, pentru că au furnizat Kievului rachetele ATACMS cu care a fost întreprins atacul.

ACTUALIZARE: Sursele media pro-ucrainene susțin că resturile care au căzut pe plajă ar proveni de la o rachetă antiaeriană rusească.

„Responsabilitatea pentru atacul deliberat cu rachete împotriva populaţiei civile la Sevastopol revine înainte de toate Washingtonului, care a furnizat aceste arme Ucrainei, precum şi regimului de la Kiev, de pe teritoriul căruia a fost lansat acest atac”, a afirmat ministerul într-un comunicat.

Potrivit ministerului rus, „toate misiunile de zbor ale rachetelor tactico-operaţionale ATACMS din SUA sunt proiectate de specialişti nord-americani pe baza propriilor date de la sateliţii-spion ai Statelor Unite”. „Aceste acţiuni nu vor rămâne fără răspuns”, a mai afirmat comandamentul militar rus. Ucraina nu a oferit momentan un răspuns oficial referitor la acest atac.

Ministerul Apărării rus a informat că forţele ucrainene au lansat asupra Sevastopolului - baza principală a Flotei ruse de la Marea Neagră - cinci rachete ATACMS, de fabricaţie americană, echipate cu focoase cu dispersie. Patru rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană rusă, dar a cincea a deviat de la cursul sau şi a explodat pe coasta peninsulei, omorând trei civili - printre care două fetiţe de 2 şi, respectiv, 9 ani - şi rănind alţi 124, conform celui mai recent bilanţ al autorităţilor medicale.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Scandal în timpul meciului: ”Dacă nu ștergi, te bat”. VIDEO Scene incredibile în Giulești: ”Luați-l pe ăsta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Imagini dramatice din sudul SUA arată amploarea dezastrului produs de uraganul Helene

Vladimir Putin a trimis lupi pe linia frontului din Ucraina. Ce plan are dictatorul de la Kremlin

Brigada 92 de asalt ucraineană a respins o ofensivă rusă în zona Harkov. 40 de vehicule de luptă în flăcări

Rușii au bombardat spitalul din Sumî. Clădirea a fost lovită și a doua oară când salvatorii evacuau răniții. Nouă morți

Partenerii noștri