Live

Video Momentul în care o bombă rusească de 3 tone explodează în Harkov. A fost prima oară când rușii au lansat asemenea proiectile în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Sursă foto: X

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu ceea ce a fost prezentat ca fiind explozia provocată de o bombă rusească de 3 tone, FAB-3000, în Ucraina. Incidentul ar fi avut loc în urmă cu două zile, în regiunea Harkov, și a fost prima oară când Rusia a folosit astfel de proiectile în Ucraina, potrivit mai multor canale rusești, preluate de surse ucrainene. Între timp, ar fi avut loc și a doua explozie, în aceeași localitate din nord-estul Ucrainei.

„Canale Telegram rusești au publicat un video cu ceea ce pretinde a fi prima lansare a unei bombe ghidate de 3 tone (FAB-3000). Lovitura ar fi avut loc în satul Lipți din nordul regiunii Harkov, unde au loc lupte crâncene”, a scris Anton Gherașcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, pe contul său de pe rețeaua X.

În imaginile filmate din dronă se vede o clădire lungă - un spital, potrivit unor surse -, care ar fi fost folosită de forțele ucrainene, iar după câteva secunde are loc o explozie deosebit de violentă în apropierea acesteia. 

Bomba nu a lovit clădirea, ci a picat la câțiva metri distanță, însă a provocat pagube serioase, iar câteva anexe de lângă clădirea principală au fost pur și simplu pulverizate.

Potrivit bloggerilor ruși pro-Kremlin, a fost prima oară când Rusia a folosit această bombă în luptă.

Și alte canale ucrainene au distribuit imaginile, spunând că o bombă FAB-3000, care cântărește 3 tone, are 1.200 de kilograme de explozibil, ceea ce provoacă distrugeri masive pe o rază de 230 de metri, însă suflul exploziei poate să fie letal până la peste un kilometru distanță.

Între timp, au apărut imagini cu o a doua explozie provocată de FAB-3000, tot în Lipți, potrivit mai multor surse, deși altele spun că localizarea nu este cunoscută. De această dată se vede inclusiv bomba ghidată cum planează înainte de a exploda, cu aceeași violență ca prima. 

Și de această dată bomba ratează ținta - o clădire -, dar cade în apropiere, iar suflul exploziei produce distrugeri serioase.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Merg la sală zilnic!" După ce a făcut marele anunț, Larisa Iordache a dezvăluit cum arată acum o zi din viața ei

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul Apărării, despre dronele ruse care ajung în România: „Este necesar un răspuns robust şi coordonat” la nivelul NATO

Klaus Iohannis: Suntem martorii unei redimensionări a polilor de putere. România are un rol central în această ecuaţie

Lidera unui partid prorus din Germania dă peste cap planurile lui Scholz. „De la reunificarea din '90, nu a fost o amenințare mai mare”

Furie în Rusia, după ce un comandant și-a trimis cei mai buni operatori de drone într-o misiune sinucigașă drept pedeapsă

Partenerii noștri