Live

Ministrul Justiției din Cipru a demisionat din cauza anchetei asupra criminalului în serie care ar fi ucis și două românce

Data actualizării: Data publicării:

Ministrul Justiţiei din Cipru, Ionas Nicolaou, a demisionat pe fondul unor greşeli comise de autorităţi în investigaţiile privind mai multe persoane dispărute, scrie Associated Press, citat de News.ro. 

El a afirmat că un motiv important pentru demisia sa, care a fost acceptată de preşedintele cipriot, a fost că acele greşeli în investigaţia nu sunt doar responsabilitatea poliţiei ci şi a „atitudinilor şi percepţiilor care nu onorează pe nimeni” din societate.

Un căpitan al armatei cipriote a recunoscut că a ucis şapte femei străine, iar poliţia continuă căutările pentru corpurile a trei dintre femei.

Victimele ar fi o mamă şi fiica sa originară din România, date dispărute în septembrie 2016, iar celelalte cinci ar fi originare din Filipine, date dispărute în august 2018.

Critici au denunţat o lipsă de reacţie a poliţiei cipriote, care nu ar fi efectuat investigaţiile necesare după semnalarea acestor dispariţii.
Poliţia a anunţat că a fost obstrucţionată, în demersurile sale, de către dispoziţii legale, care limitează posibilitatea de a verifica date telefonice fără ordinul unui tribunal, emis doar în cazul unor delicte pasibile de o pedeapsă de peste cinci ani de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Tatăl meu, criminal în serie”: Cum a fost demascat de propria lui fiică „monstrul” văzut de unii drept cel mai prolific ucigaș din SUA

Ucrainenii învață cum să detecteze și să dezamorseze mine și muniții neexplodate, într-o tabără a Gărzii Naționale din Cipru

Serviciile secrete elene au declasificat documente despre invazia Ciprului. Ce arată actele din 1974

Misterul fetei care a dispărut după ce s-a urcat în mașina unui celebru criminal în serie. Nu a fost identificată nici după 50 de ani

Partenerii noștri