Live

Microsoft a lansat un instrument de recuperare pentru problema CrowdStrike, care a provocat pana informatică mondială

Data actualizării: Data publicării:
Microsoft. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Administratorii IT care fac eforturi pentru a repune sistemele pe picioare după problematicul update CrowdStrike, care a provocat pana informatică la nivel global, au acum la dispoziţie un instrument care simplifică, într-o oarecare măsură, procesul. Microsoft a lansat un instrument care ar trebui să ajute administratorii IT să recupereze mai uşor sistemele afectate de problema CrowdStrike.

Acesta creează un stick USB boot-abil, care poate fi folosit pentru a restarta sistemul în Windows PE, unde este selectat discul afectat şi este şters automat fişierul problematic.

Fără acest instrument, administratorii trebuiau să restarteze sistemul în Safe Mode şi să şteargă manual de acolo fişierul care împiedică pornirea normală a Windows-ului, scrie News.ro.

CrowdStrike au lansat şi ei un update care ar trebui să rezolve problema, dar care fie nu funcţionează în toate cazurile, fie necesită un număr mare de restart-uri.

Microsoft, în plus, oferă şi un ghid pentru recuperarea sistemelor care rulează medii virtuale prin Azure, iar noul instrument funcţionează şi pentru discurile criptate cu BitLocker.

Update-ul problematic lansat de CrowdStrike, care a afectat multe companii din diverse industrii, „a pus pe butuci” vineri în jur de 8,5 milioane de PC-uri, conform Microsoft.

Pana informatică mondială a perturbat vineri aeroporturi, bănci şi multe alte servicii.

"Deşi procentul este mic, efectele economice şi sociale semnificative observate reflectă utilizarea CrowdStrike de către companiile care gestionează multe servicii critice", adaugă Microsoft.

"Acest incident demonstrează natura interconectată a vastului nostru ecosistem - furnizori globali de servicii în cloud, software, companii de securitate cibernetică şi alţi furnizori de software şi clienţi", remarcă la rândul său într-o postare separată un vicepreşedinte al grupului IT, David Weston. "CrowdStrike ne-a ajutat să dezvoltăm o soluţie implementabilă la scară largă, care va permite infrastructurii Microsoft Azure (un serviciu în cloud n.red) să accelereze corectarea actualizării defectuoase", explică acesta.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Microsoft se confruntă cu un nou val de erori, la două săptămâni de la pana informatică ce a provocat haos în toată lumea

Compania aeriană Southwest Airlines nu a fost afectată de pana informatică mondială: folosește Windows 3.1, vechi de 32 de ani

Microsoft dă vina pe Uniunea Europeană pentru pana informatică uriașă de zilele trecute

Pana informatică de ieri a afectat 8,5 milioane de dispozitive Windows. Experții spun că am putea să ne așteptăm și la „valul doi”

Partenerii noștri