Live

Medvedev amenință Occidentul: Sancțiunile împotriva Moscovei ar putea justifica un război

Data actualizării: Data publicării:
Dmitri Medvedev. Foto: Profimedia Images

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a afirmat joi că, în anumite circumstanţe, sancţiunile împotriva Moscovei ar putea fi considerate un act de agresiune şi ar putea justifica un război, informează Reuters.

„Aş vrea să subliniez încă o dată că, în anumite circumstanţe, astfel de măsuri ostile ar putea fi de ademenea calificate drept un act de agresiune internaţională. Şi chiar un 'casus belli' (o justificare pentru război", a declarat Medvedev, adăugând că Rusia are dreptul de a se apăra, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Rusia se confruntă cu un val de sancţiuni paralizante din partea ţărilor occidentale, ca răspuns la invazia ei declanşată pe 24 februarie asupra Ucrainei şi pe care Moscova o numeşte „operaţiune militară specială”.

Dmitri Medvedev, care a fost o perioadă preşedinte al Rusiei şi era considerat de unii un liberal, a devenit unul dintre cei mai vocali susţinători ai războiului, făcând o serie de afirmaţii dure la adresa Occidentului.

În urmă cu două zile, Dmitri Medvedev a declarat că orice intruziune în Peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război la adresa Rusiei, care ar putea conduce la al treilea război mondial, iar la începutul lui iunie el şi-a exprimat într-un mod virulent "ura" faţă de "degeneraţii" care vor "moartea" Rusiei. "Sunt adeseori întrebat de ce postarile mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt nişte nenorociţi şi degeneraţi", a spus el.

De asemenea, la 30 mai, Dmitri Medvedev a ameninţat pe contul său din Telegram că, în cazul unor lovituri cu rachete asupra unor oraşe ruseşti, Rusia ar putea riposta, lansând atacuri cu rachete asupra "centrelor unde se iau deciziile criminale", dintre care unele nu se află la Kiev.

Medvedev, care a fost preşedinte între 2008 şi 2012, şi premier între 2012 şi 2020, este astăzi vicepreşedintele puternicului Consiliu al Securităţii Rusiei.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Europa este într-un „război real cu Rusia”, avertizează fostul șef al serviciilor secrete de informații din Marea Britanie

Rusia spune că folosirea rachetei Oreşnik împotriva Ucrainei a fost necesară: „Semnalul este foarte clar”

Invazia Rusiei a dat naștere unei noi industrii în Ucraina: turismul de război. Cât plătesc occidentalii ca să ajungă lângă front

Ucraina acuză că rușii au executat cinci soldaţi ucraineni care s-au predat. „I-au forţat să se întindă la pământ”

Partenerii noștri