VIDEO. Noi detalii în cazul avionului prăbușit în Etiopia. Aeronava a făcut un crater adânc de 10 metri
Cutia neagră a avionului de pasageri prăbuşit în Etiopia este căutată într-o operaţiune de amploare. La locul tragediei au fost aduse buldozere şi excavatoare care să sape după dispozitivul ce ar putea să dezvăluie ce s-a întâmplat înainte ca aeronava să cadă. Premierul Etiopiei a transmis condoleanţe familiilor celor 157 de oameni care au murit. Şeful companiei aeriene care efectua zborul a declarat că pilotul era experimentat. Avionul era nou şi nu fuseseră descoperite probleme tehnice.
Un avion de luptă s-a prăbușit în Rusia după ce a atacat cu rachete teritoriul ucrainean. Imagini cu aeronava cuprinsă de flăcări
Un avion militar rusesc s-a prăbușit cu 15 persoane la bord. Nu există supraviețuitori
Imagini cu epava înnegrită a avionului distrus de flăcări în Tokyo
Momentul în care două elicoptere se ciocnesc în aer
Momentul în care un avion mic se prăbușește violent pe o plajă din California
Cel mai mare mister din istoria aviației a fost rezolvat
Avion de agrement prăbușit în lacul Colibița
Un avion ucrainean cu 11 tone de armament la bord s-a prăbușit în Grecia. Ce povestesc martorii
Un tânăr a furat un avion și apoi l-a prăbușit
O groapă adâncă de 10 metri şi lată de 50 s-a format acolo unde s-a prăbuşit avionul etiopian. Aeronava s-a rupt în bucăţi, iar fragmente s-au răspândit pe 10.000 de metri pătraţi. Principalul obiectiv este acum găsirea cutiilor negre, care au înregistrat ultimele momente ale zborului.
Abiy Ahmed - premierul Etiopiei: Cauza acestul accident va fi investigată în amănunt de profesionişti din domeniu, iar rezultatele cercetării vor fi făcute publice.
Tewolde Gebremariam - director Ethiopian Airlines: Mohammed Nur Mohammed (pilotul - n.r.) era angajat al Ethiopian Airlines. Avea peste 200 de ore de zbor. După ce am primit avionul, am făcut prima verificare tehnică pe 4 februarie 2019. Era un avion nou şi curat.
Rudele celor care şi-au pierdut viaţa în acest accident aviatic sunt în stare de şoc. La bord erau pasageri din peste 30 de ţări.
Ben Kuria - fiul unui pasager: Primul lucru pe care l-am văzut a fost un mesaj care spunea că un avion Ethiopian Airlines tocmai s-a prăbuşit lângă Addis Abeba şi apoi a urmat o avalanşă de ştiri.
Robert Mutanda, ruda unui pasager: Vedeam oameni care ieşeau, eram siguri că rudele noastre urmează să vină. După câteva minute am văzut ştirile pe Facebook şi Twitter despre prăbuşirea unei curse Ethiopian Airlines.
Acesta a fost al doilea Boeing 737 MAX care s-a prăbuşit în doar şase luni. China, care deţine aproximativ 60 de astfel de aeronave, a decis ca toate acestea să rămână la sol. Până Acum, Boeing a construit peste 350 de avioane tip 737 MAX, iar pe lista de comenzi sunt peste 5.000. Câteva dintre ele ar urma să ajungă şi în România.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News