Live

Un naționalist rus este acuzat uciderea unor soldați ucraineni, veniți la tratement în Germania în urma rănilor căpătate în război

Data publicării:
Foto: Profimedia

Un naționalist rus a fost inculpate de un tribunal german de uciderea a două personae. Cei doi erau soldați ucraineni aflați în Bavaria la tratament, în urma rănilor suferite în război, scrie DW.

Procurorii bavarezi au declarat miercuri că un bărbat rus a fost acuzat de crimă pentru înjunghierea fatală a doi soldați ucraineni răniți la începutul acestui an. Oficialii au declarat că bărbatul era un naționalist rus fervent, susținea pe deplin războiul Moscovei în Ucraina și era la curent cu serviciul de război al soldaților.

Cei doi se aflau în Germania pentru tratamente medicale, întrucât suferiseră răni pe frontul din Ucraina. . Ei au suferit operații la un spital din Murnau și se aflau în perioada de recuperare în oraș.
În aprilie, soldații au fost găsiți cu răni grave prin înjunghiere în fața unui centru comercial din orașul bavarez Murnau am See.

Una dintre victime, în vârstă de 36 de ani, a murit la fața locului, în timp ce cealaltă, în vârstă de 23 de ani, a decedat ulterior la spital, ca urmare a rănilor.

La scurt timp după aceea, poliția a arestat un cetățean rus în vârstă de 57 de ani la domiciliul acestuia.

Procurorii spun că cei trei bărbați băuseră împreună când a izbucnit o ceartă despre situația din Ucraina, care a evidențiat poziția ostilă a suspectului față de soldați.

„Acuzatul a simțit că mândria sa națională a fost rănită”, a declarat procurorul într-un comunicat. El a decis apoi „să îi ucidă pe cei doi ucraineni care erau déjà băuți, într-un atac surpriză”, au adăugat procurorii, care au găsit și arma crimei – cuțitul - în apartamentul său din apropiere.

Procurorii au mai spus că, urmare a rănilor suferite pe front, capacitatea celor doi de a se apăra era „limitată fizic”.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Englezii, lăsați fără cuvinte: românul ”care e de trei ori mai bogat decât Ronaldo și de care nu ați auzit niciodată”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Franța ar putea livra primele trei avioane Mirage Ucrainei la începutul anului 2025

Rusia a distrus un birou al Crucii Roșii din Donețk, în timp ce Putin se laudă la summitul BRICS că armata sa avansează pe front

Un rus care trăia în Germania de 20 de ani a ucis doi militari ucraineni veniți pentru tratarea unor răni. El a fost trimis în judecată

„Ucraina vă va hrăni și încălzi": Soldații nord-coreeni de pe front sunt îndemnați să se predea ca să scape cu viață

Partenerii noștri