Live

Trei morți și 15 răniți după un atac cu cuțitul într-un supermarket Walmart din Shanghai, în China

Data actualizării: Data publicării:
Trei oameni au murit la spital din cauza rănilor. Foto: Shutterstock

Trei persoane au murit și alte 15 au fost rănite după ce un bărbat s-a dezlănțuit luni seară înjunghiind oamenii în interiorul unui supermarket Walmart din Shanghai, China, relatează BBC News.

Poliția chineză a declarat că a arestat la fața locului un bărbat în vârstă de 37 de ani, pe nume Lin, adăugând că acesta venise în Shanghai pentru „a-și descărca furia din cauza unei dispute economice personale”. Ancheta autorităților continuă.

Incidentul a avut loc într-un centru comercial din Songjiang, un cartier dens populat din sud-vestul orașului, în care se află și mai multe universități.

Poliția a declarat că cele trei persoane au murit la spital în urma rănilor foarte grave. Celelalte „nu au suferit răni care să le pună viața în pericol” și nu sunt considerate a fi în pericol. „Era sânge peste tot”, a declarat un martor ocular pe nume Shi pentru BBC News.

Shi, care are un magazin de bijuterii la parterul Ludu International Commercial Plaza, a declarat că zeci de pompieri și ofițeri de arme și tactici speciale (SWAT) au intrat în mall și au cerut oamenilor să evacueze clădirea.

„Nu știam ce se întâmplă, dar dintr-o dată, am văzut oameni alergând în panică”, a spus el. „Nimeni n-a mai trecut prin așa ceva, iar noi nu eram pregătiți mintal pentru așa ceva... Acest tip de incident întâmplător este terifiant și tulburător”, a spus el, adăugând că a „scăpat la limită” de moarte.

Discuțiile despre incident par să fi fost cenzurate pe rețelele sociale chineze, mai scrie BBC.

Supermarketul a fost deschis marți, dar cu măsuri de securitate suplimentare.

Armele de foc sunt interzise în China, însă în ultimele luni țara a înregistrat o serie de atacuri cu cuțitul. Luna trecută, un elev japonez în vârstă de 10 ani a murit la o zi după ce a fost înjunghiat în apropierea școlii sale din sudul Chinei. În luna iunie a acestui an, patru profesori universitari americani au fost înjunghiați într-un parc public din orașul Jilin din nord-estul țării. În mai, un bărbat a înjunghiat mortal două persoane și a rănit alte 21 într-un spital din provincia sudică Yunnan.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ziua Chinei, Xi Jinping spune că reunificarea cu Taiwanul este „inevitabilă”

China este pe cale să câștige cursa pentru „energia Soarelui”, după ce a făcut investiții uriașe în fuziunea nucleară

Alertă în Taiwan după detectarea lansărilor de rachete în China. „Orice acțiuni amenințătoare vor submina grav stabilitatea regională”

Beijingul și „diplomația Lunii”: Cum vrea China să câștige noua cursă spațială contra SUA

Partenerii noștri