Scandal de spionaj urmat de o decizie fără precedent. China e implicată
Statele Unite acuză China de tentative de spionaj în industria aviaţiei, cu scopul de a fura secrete comerciale. Departamentul de Justiţie american a publicat un raport în care arată că mai multe companii aeriene au devenit ţintele Beijingului.
Sumele uriașe cheltuite de candidații la alegerile prezidențiale din SUA
Anchetă la Spitalul de Psihiatrie din Ștei: pacienți torturați cu electroșocuri și ținuți în condiții mizere
Prima reacție SRI, după alerta de securitate emisă de SUA: „SRI nu are date pentru creșterea nivelului de alertă teroristă”
Mărturia unei românce aflate în mijlocul uraganului Milton din Florida: A fost pericol. Multă lume a plecat prea târziu
Mărturia unei sportive, despre antrenorul acuzat de proxenetism: „A intrat peste mine, nu știu unde se ajungea”
SUA, amenințate de un uragan de nivel 5, la mai puțin de zece zile după ce Helene a ucis sute de oameni
Cazul gimnastelor Ana Bărbosu și Jordan Chiles: Cum încearcă SUA să întoarcă rezultatul care i-a adus româncei medalia de bronz la JO
Rețeaua româno-bulgară care a păgubit SUA cu 1 milion de dolari a fost prinsă. Cum acționau
Scene teribile în fața unei școli din China. 11 oameni, printre care 5 copii, au murit striviți de un autobuz scăpat de sub control
Un ofiţer de informaţii al Chinei ar fi coordonat, timp de 5 ani, o operaţiune prin care mai mulţi angajaţi ai unor companii americane din domeniul aviaţiei ar fi fost convinşi să meargă în China, sub pretextul invitaţiei la diverse prezentări sau să se întâlnească cu oficiali chinezi pe teritoriul Europei.
Dar scopul era, în realitate, extragerea de informaţii tehnice sensibile legate de secretele comerciale ale angajatorilor lor.
Printre cei vizaţi se numără şi un angajat al diviziei de aviaţie a General Electric, cea care, de regulă, încheie diverse contracte publice cu Departamentul de Apărare.
Pe fir a intrat şi FBI, motiv pentru care ofiţerul chinez de informaţii a şi fost arestat în aprilie, în Belgia, în baza unui mandat de arestare emis de autorităţile americane.
Bruxellesul l-a extrădat în această săptămână în America, o decizie fără precedent ţinând cont că acesta nu este nici belgian, nici american.
Este al doilea ofiţer de informaţii chinez care ajunge pe mâna autorităţilor americane, în mai puţin de 2 săptămâni.
China respinge informaţiile, dar tensiunile dintre Washington şi Beijing continuă să crească, întrucât, pe lângă disputele comerciale, acuzaţiile de spionaj la adresa Chinei sunt la ordinea zilei.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News