Live

Șase orașe fermecătoare din Europa își caută locuitori. Vei primi bani ca să te muți acolo

Data actualizării: Data publicării:
Șase orașe superbe din Europa sunt într-un proces de repopulare, astfel că te vor ajuta cu bani dacă ai vrea să te muți acolo. Sursa Foto: Shutterstock

Șase locații superbe din Europa sunt într-un proces de repopulare, astfel că te vor ajuta cu bani dacă ai vrea să te muți acolo. Mai multe regiuni inclusiv din țări precum Italia sau Croația oferă bani rezidenților care sunt gata să înceapă o viață de la zero, potrivit Bussines Insider. Aceste inițiative ale autorităților fac parte dintr-un program de repopulare a unor zone, astfel că nu veți locui în cele mai mari orașe din Europa. Însă asta nu înseamnă ca zonele nu sunt ofertante.

Iată care sunt localitățile din Europa care încearcă să atragă noi locuitori în zonă: 

Albinen, Elveția

Pentru a atrage mai mulți locuitori, satul elvețian Albinen oferă nerezidenților 25 000 de franci (aproximativ 27 900 de dolari) de adult și 10 000 de franci (aproximativ 11 100 de dolari) de copil pentru a se muta în localitatea alpină izolată. Cei care își doresc să lase în urmă agitația cotidiană, pot opta pentru acest sat pitoresc. Solicitanții programului trebuie să aibă sub 45 de ani, să poată cumpăra o casă în valoare de peste 200.000 de franci (aproximativ 223.200 de dolari) în sat și să fie dispuși să locuiască în Albinen pentru cel puțin 10 ani și să devină cetățeni elvețieni. Cei care nu rămân cei 10 ani necesari vor fi obligați să ramburseze integral subvenția pentru locuințe acordată de localitate.  

6 orașe fermecătoare din Europa care te vor plăti să te mutați acolo. Unele dintre ele sunt importante puncte turistice

Albinen și-a implementat programul de relocare în 2017, după ce un aflux de localnici a început să părăsească micul sat în masă, rezultând o populație de mai puțin de 300 de persoane. Mulți dintre cei care au plecat erau tineri sau aveau familii. Acest program de repopulare a devenit viral anul trecut, când aveau aproximativ 100 de solicitări pe zi, a declarat primarul din Albinen, Beat Jost, presei elvețiene în 2023. 

Antikythera, Grecia 

Începând cu 2019, autoritățile locale au demarat un program care oferă familiilor cu trei sau mai mulți copii o alocație lunară de 500 de euro (aproximativ 542 de dolari), cazare gratuită și mâncare gratuită dacă se mută permanent pe insulă. Acest program se adresează în primul rând familiilor grecești, dar vor fi luați în considerare și cei care nu sunt greci, a relatat presa locală anul trecut.

Șase locuri fermecătoare din Europa care te vor plăti să te muți acolo. Unele dintre ele sunt importante puncte turistice

Numărul populației din mica comunitate, care este situată între Creta și Grecia continentală, a scăzut la doar 24, deoarece locuitorii mai tineri au plecat în orașele mari pentru oportunitățile financiare. 

Legrad, Croația

O mică comunitate croată încearcă să atragă mai mulți locuitori prin vânzarea de case la doar 13 cenți. Legrad, un oraș situat în nordul Croației, găzduiește aproximativ 2.000 de persoane, astfel că autoritățile au început din 2018 un acest program de relocare. Cei care vor să cumpere o casă aici trebuie să aibă sub 45 de ani, să aibă un cazier curat și nu pot deține deja o proprietate. 

Legrad, Croația. Sursa Foto: Shutterstock

Primarul din Legrad, Ivan Sabolic, a declarat pentru Reuters în 2021 că orașul a primit solicitări din Rusia, Ucraina, Turcia, Argentina și Columbia în urma acoperirii mediatice. Cu toate acestea, din cauza procesului dificil de imigrare din Croația, orașul a optat să mențină programul axat pe cetățenii croați "pentru moment", a raportat sursa.

Pe lângă locuințele ieftine, orașul a oferit, de asemenea, sprijin monetar suplimentar pentru noii rezidenți. În 2019, Legrad a oferit familiilor nou-venite aproximativ 3.500 de dolari pentru a plăti pentru renovările necesare, a raportat CNBC, potrivit Bussines Insider

Ponga, Spania

Ponga, un orășel pitoresc situat în munții din nordul Spaniei, oferă 2 000 de euro fiecărei persoane care se stabilește în sat. Programul urmărește să relanseze economia locală, care deservește o populație de mai puțin de 600 de persoane.

Șase locuri fermecătoare din Europa care te vor plăti să te muți acolo. Unele dintre ele sunt importante puncte turistice

Familiile cu copii care se mută în localitate pot obține până la 3.000 de euro, iar cei care au un copil născut în sat vor primi încă 3.500 de euro, a relatat TimeOut anul trecut. De asemenea, cei care vor să se mute aici trebuie să rămână cel puțin cinci ani în Ponga. 

Sardinia, Italia 

Dacă vrei să începi viața de la zero pe superba insulă din Italia, trebuie să știi că guvernul oferă 15.000 de euro pentru persoanele care se mută și care doresc să trăiască un stil de viață rural. 3.000 de persoane pot beneficia de această subvenție dacă aplică pentru acest program. 

Solicitanții trebuie să se mute într-un oraș din Sardinia cu mai puțin de 3 000 de locuitori, să locuiască acolo și să facă din Sardinia reședința lor permanentă în termen de 18 luni. De asemenea, potrivit CNBC, cei 15.000 de euro trebuie să fie destinați renovării locuinței.

Toscana, Italia 

Luna trecută, autoritățile toscane au lansat un program de rezidență prin care cei interesați să se mute pot primi până la 32 000 de dolari în fonduri de renovare, conform site-ului web al programului. Italienii, alți rezidenți ai Uniunii Europene și cetățenii din afara uniunii europene cu reședință pe termen lung pot alege între mai multe localități, inclusiv pe insula Capraia Isola sau în mijlocul frumuseții naturale din Casciano dei Bagni, până pe 27 iulie 2024.

Subvențiile vor acoperi 50% din costurile de renovare a unei case într-unul dintre cele 76 de orașe toscane, toate având mai puțin de 5 000 de locuitori. 

Editor : Andreea Burghelea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce ar însemna o victorie a lui Trump pentru Europa. Alegerile din SUA ar putea fi cele mai importante din ultimii 160 de ani

Guvernul Italiei ia în calcul castrarea chimică a violatorilor. Ce țară din Europa mai aplică această măsură

Germania este pregătită să devină „un pilon central” al apărării europene, afirmă ministrul Apărării de la Berlin

BERD: Războiul şi fenomenele meteo extreme afectează economia. Prețul gazelor e de cinci ori mai mare în Europa decât în SUA

Partenerii noștri