Live

Galerie Foto Povestea extraordinară a lui Scooter, desemnat "cel mai urât câine din lume". Imaginile unui concurs inedit și cu mesaj puternic

Data actualizării: Data publicării:
Scooter a fost desemnat cel mai urât câine din lume, în cadrul unei competiții internaționale care promovează adopția câinilor și prezintă câini cu povești extraordinare. FOTO: Profimedia Images

Scooter a fost desemnat "cel mai urât câine din lume", în cadrul unei competiții internaționale care promovează adopția câinilor și prezintă câini cu povești extraordinare. O astfel de poveste are și Scooter.

Scooter s-a născut acum șapte ani. Avea un defect la picioare care părea că nu îi va permite vreodată să meargă, așa că stăpânul lui l-a dus la un centru pentru a fi eutanasiat. Cățelul a fost însă salvat de o femeie care i-a oferit "șansa la o casă bună și o viață normală", se arată în descrierea cu care a fost înscris la concurs, scrie The Guardian.

Scooter este un câine păr rar, ca o creastă, cu o coadă ca de șobolan și o limbă care îi atârnă afară din gură.

Cu ajutorul terapiei și al unui cărucior specializat, Scooter poate acum să meargă și "habar nu are că este diferit de alți câini", se mai arată în biografia sa.

Stăpâna lui a spus că este "foarte bucuroasă și incredibil de mândră", că Scooter a câștigat acest concurs cu un mesaj atât de special.

"În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, cu picioarele sale din spate deformate, Scooter a sfidat totul și ne-a arătat adevăratul sens al rezistenței și al hotărârii", a spus femeia.

Concursul The World's Ugliest Dog a început în anii 1970 când Ross Smith, membru al Asociației Old Adobe, a căutat o modalitate de a strânge bani pentru organizația sa. După ce parada animalelor de companie a fost înlocuită cu un concurs de câini, Smith a sugerat un concurs de câini urâți. Ideea a rămas, iar concursul a fost organizat în continuare, contrastând cu expozițiile canine care evidențiază abilități speciale sau pedigree.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A murit Kevin, cel mai înalt câine din lume. „Era cel mai blând băiat uriaș”

Un pechinez a fost declarat „cel mai urât câine din lume” în 2024. Încoronarea a avut loc în California

Ce mănâncă Uriáš, un câine care a ajuns la 125 de kilograme și a stabilit un record

Intervenție de 8 ore pentru salvarea unui câine blocat într-o vizuină sub fundația unei case

Partenerii noștri