Live

Organizația Mondială a Sănătății anunță pierderea contactului cu personalul său de la ultimul spital funcțional din nordul Fâșiei Gaza

Data publicării:
Spitalul Kamal Adwan Foto: Profimedia

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat vineri că a pierdut contactul cu personalul ultimului spital care mai funcţiona în nordul Fâşiei Gaza, după ce armata israeliană a anunţat că desfăşoară operaţiuni în zonă, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Ministerul Sănătăţii din cadrul guvernului grupării islamiste Hamas în Fâşia Gaza a indicat că sute de pacienţi şi personal se aflau în spitalul Kamal Adwan.

„De la informaţiile din această dimineaţă despre un raid la spitalul Kamal Adwan, în nordul Fâşiei Gaza, am pierdut contactul cu personalul de acolo”, a anunţat directorul general al OMS într-o postare pe X.

„Această evoluţie este foarte îngrijorătoare, ţinând cont de numărul pacienţilor care primeau asistenţă acolo şi de persoanele care îşi găsiseră un refugiu” în acest spital, a adăugat el.

OMS şi agenţiile partenere au ajuns la spital miercuri seară şi au reuşit să transfere 23 de pacienţi şi 26 de cadre medicale la principalul spital Al-Shifa din teritoriul palestinian, potrivit lui.

„Spitalul Kamal Adwan este supraîncărcat cu peste 200 de pacienţi şi un flux constant de cazuri de traumatisme oribile, acestora adăugându-se sute de persoane în căutarea unui adăpost”, a explicat şeful OMS.

„Accesul la spitalele din Fâşia Gaza devine incredibil de dificil şi expune personalul nostru la pericole inutile”, a adăugat el, făcând apel la o încetare imediată a focului şi la protejaresa spitalelor, pacienţilor, cadrelor medicale şi umanitare.

Israelul a lansat luna aceasta o ofensivă aeriană şi terestră majoră în nordul Fâşiei Gaza, argumentând că vrea să îi împiedice pe militanţii grupării islamiste Hamas să se regrupeze în zonă.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Milionarul român care e o ”bestie” și are o relație cu fosta iubită a lui George Clooney! Ea e cu 15 ani mai în vârstă

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce urmează pentru Cisiordania și Fâșia Gaza și cum arată ziua de după război. „Există un plan pentru reconstrucția Palestinei”

Condiția Hamas pentru încetarea focului în Gaza. O delegație a discutat la Cairo despre reluarea negocierilor cu Israel

„Protocolul țânțarului”. Tactica armatei israeliene în Gaza, dezvăluită de un fost soldat. Mărturiile victimelor

Mahmoud Abbas acuză Israelul de genocid, la reuniunea BRICS din Rusia: Populaţia din nordul Fâşiei Gaza moare de foame

Partenerii noștri