Live

Orașul în care apartamentele sunt „ieftine ca varza”. Un bărbat și-a cumpărat unul cu doar 130 de euro

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Orașele mici din China au ajuns să vândă apartamente la prețuri extrem de reduse. Hu Yongwei, un locuitor din Beijing, a cumpărat cincisprezece apartamente în orașul Hebi, pentru aproximativ 28.000 de euro în total, relatează Reuters. Pentru unul dintre ele a plătit doar 130 de euro.

Hu, care a achiziționat în mare parte apartamente cu două sau trei camere construite în urmă cu aproximativ trei decenii, a cheltuit luna aceasta 18.000 de yuani (circa 2.300 de euro) pentru a cumpăra a cincisprezecea sa proprietate din Hebi.

Bărbatul este sigur că va reuși să scoată mai mult profit din ele decât din orice alte investiții.

„Apartamentele se vând foarte ieftine, ca varza”, a spus bărbatul, care a precizat că din cauza experiențelor negative avute de familia sa evită să investească pe bursă și preferă piața imobiliară.

Pentru unul dintre apartamentele din Hebi, Hu a plătit doar 1.000 de yuani (aproximativ 130 de euro), fără taxe.

Potrivit datelor de la Anjuke, una dintre cele mai mari platforme imobiliare din China, prețurile sunt cu 27% mai mici față de 2021, în unele zone din oraș. În mod similar, prețurile sunt cu până la 24% mai mici și în anumite părți din Huainan, Rushan și Gejiu.

Prin comparație, prețurile din Beijing, unde un apartament la costă zeci de mii de yuani, au scăzut cu doar 1,5% în ultimii șase ani, conform calculelor Reuters bazate pe datele Anjuke.

Potrivit agenților imobiliari, cumpărătorii de apartamente din orașele mici sunt în mare parte din afara lor. Ei variază de la speculatori care nu au nicio intenție să locuiască în acele apartamente, până la tineri care caută o locuință ieftină sau pensionari care vor un trai la prețuri accesibile.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cel mai mare mister din istoria aviației. Autoritățile din Malaezia reiau căutările zborului MH370, dispărut acum mai bine de 10 ani

Apocalipsa economică a Europei. Secretul murdar din spatele eșecului Uniunii Europene de a ține pasul cu SUA și China (Politico)

Ce este „arma magică” a lui Xi Jinping de care Occidentul se teme la fel de mult ca de arsenalul militar al Chinei

China va avea peste 1000 de focoase nucleare până în 2030. Ce date mai relevă un raport al Pentagonului despre armata Beijingului

Partenerii noștri