Live

OMS recomandă purtarea măștilor de protecție în public

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă purtarea măștilor de protecție în public pentru a  nu permite răspândirea coronavirusului, deoarece măștile pot reprezenta o „barieră” pentru picăturile cu agenți patogeni care pot infecta persoanele din jur. Inițial, OMS susținea că nu există suficiente dovezi potrivit cărora oamenii sănătoși ar trebui să-și acopere fețele cu măști, în public, informează BBC.

De asemenea, OMS recomandă purtarea măștilor de protecție în zonele în care virusul se răspândește și distanțarea socială nu este posibilă, precum transportul public sau magazine.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că, totodată, persoanele de peste 60 de ani sau cu afecțiuni medicale ar trebui, de asemenea, să poarte măștile atunci când distanțarea socială nu poate fi menținută, conform Mediafax.

OMS recomandase anterior ca doar lucrătorii din domeniul sănătății, persoanele infectate cu noul Covid-19 și îngrijitorii lor să poarte măștile de protecție.

Tedros a adăugat că „măștile în sine nu vă vor proteja de COVID-19” și a subliniat importanța spălării mâinilor, a distanțării sociale și a altor strategii de prevenire a infecțiilor.

Totodată, OMS a arătat că lucrătorii din domeniul sănătății, în zonele în care virusul se răspândește, ar trebui să poarte întotdeauna măștile. Medicii care lucrează în cardiologie sau în alte saloane, de exemplu, ar trebui să poarte măști medicale.

Editor web: M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Neverosimil: ”au pus lacătul” pe ”bijuteria” de 10.000.000€ a Bucureștiului, la 6 luni de la inaugurare

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția Chinei la solicitările OMS pentru acces la mai multe informaţii cu privire la COVID-19

Echipa lui Trump vrea să retragă SUA din Organizația Mondială a Sănătății. Ce impact ar putea avea decizia asupra sănătății globale

OMS avertizează că schimbările climatice reprezintă „o criză sanitară”. Malaria şi holera se vor răspândi mai repede

Adolescenții români, cei mai afectați de rețelele sociale. Cum luptă școala și părinții cu fenomenul. „Cum să dai vina pe copii?!”

Partenerii noștri