O revistă militară a dezvăluit accidental noua armă secretă a Chinei
O revistă de tehnică militară din China a dezvăluit accidental noua armă secretă dezvoltată de armata chineză, informează News.com.au.
Revista Modern Ships, editată de guvern, a publicat o imagine generată pe computer cu noua adăugare făcută bombardierului strategic H-6N. În randări, avionul de luptă avea montat sub aripi o rachetă balistică de dimensiuni mari, nemaivăzută până acum.
Racheta este asemănătoare cu una din nou familie de rachete balistice dezvoltate de armata chineză pentru distrugerea portavioanelor.
#China releases images of the new CH-AS-X-13 Air Launched Ballistic Missile on a H-6N bomber. This weapon is essentially an air-launched DF-21 - the interesting question is whether it will be an Air-Launched ASBM, or just have a land-attack role? pic.twitter.com/sHLR4BxG9b
— Global Monitor (@GlobalMonitor6) 19 noiembrie 2019
Publicația controlată de stat Global Times a anunțat imediat că "imaginile sunt generate pe computer, cu rol pur conceptul și niciun istoric oficial".
"Dacă ar fi reală, imaginea ar confirma temerile analiștilor vestici. "Dacă imaginea este corectă, aceasta ar fi o capacitate impresionantă anti-nave a forțelor chineze, care ar extinde utilitatea rachetelor DF-21D mai departe de primul lanț de insule", a declarat Malcolm Davis, analist la Institutul de politici strategice australiene.
Big scans of the H-6KN drawing. source: https://t.co/ceLs0541Ic pic.twitter.com/uMLVrlKfhN
— Taepodong (@stoa1984) 19 noiembrie 2019
Entuziaștii sistemelor militare au observat câteva lucruri ciudate la varianta N a bombardierului Xian H-6, când a fost prezentat la cea de-a 70-a Paradă de Ziua Națională din China, în octombrie.
Agenția de presă controlată de stat Xinhua l-a descris ca un "bombardier produs local cu rază lungă de acțiune, capabil să fie alimentat în aer", însă când a zburat deasupra Beijing-ului, experții militari au văzut că nu avea trape pentru bombe. În schimb, avea montate suporturi pe fuselaj. Observatorii s-au concentrat pe un aspect: aceaste schimbări îi permit bombardierului să transporte rachete nucleare sau rachete balistice hypersonice.
Dacă acest lucru este adevărat, China ar deveni a doua țară din lume care să dețină astfel de arme.
Rusia a prezentat racheta hipersonică Kinzhal, lansată din aer, în 2017. Racheta era montată pe un avion MiG-31.
O altă posibilitate, prezentată de publicația South China Morning Post, este ca noul bombardier H-6N să transporte noile drone semi-autonome supersonice prezentat de armata chineză în octombrie.
Editor web: Vlad Mironescu
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News