Live

Numărul deceselor în Spania a trecut de 700. Autoritățile spun că 80% din populația Madridului s-ar putea îmbolnăvi de COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
O stradă din Alcala, Spania, țară unde guvernul a decretat starea de alarmă Foto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Conform ultimei informări a ministerului Sănătății, numărul deceselor din Spania a crescut cu peste 20% în ultimele 24 de ore, ajungând la 767. În prezent, în țară sunt înregistrate un total de 17.147 de cazuri de COVID-19. Țara se confruntă cu o epidemie care se răspândește într-un ritm rapid. „Nu eram pregătiți pentru această lovitură”, a declarat un reprezentant al ministerului Sănătății, citat de The Guardian.

Între timp, 939 de persoane sunt la terapie intensivă, a declarat Fernando Simón, directorul Centrului de coordonare al departamentului de urgență din Ministerul Sănătății.

Aproape jumătate din cazurile țării se află la Madrid, unde liderul regional a descris un sistem care are mare nevoie de echipamente de protecție. 

Opt din zece persoane din capitala Spaniei vor fi infectate cu coronavirus, potrivit președintelui Regiunii Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

„Vor avea simptome ușoare”, a spus ea, dar a adăugat că „va fi o problemă” pentru populația vulnerabilă, care este în jur de 15%.

Ea a numit boala „letală” pentru persoanele în vârstă cu afecțiuni preexistente și a spus că în 24 sau 48 de ore „se poate încheia viața unei persoane care se află în grupul de populație vulnerabilă”.

Editor: Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Opoziția cere demisia lui Pedro Sanchez, acuzat de corupție. O plângere va fi depusă pentru anchetarea partidului premierului Spaniei

Protest uriaș pe străzile din Madrid. Mii de spanioli au cerut prețuri mai mici la locuințe

Covid-19 poate crește riscul de infarct și atacuri cerebrale chiar și la trei ani de la boală

Kremlinul confirmă ceea ce Trump a negat: a primit teste COVID de la fostul președinte în pandemie

Partenerii noștri