Live

Miliardarii lumii nu au fost niciodată mai bogați, în ciuda pandemiei

Data publicării:
Jeff Bezos este fondatorul Amazon si cel mai bogat om din lume. Foto: Gulliver/GettyImages

Averea miliardarilor lumii a atins un nou record în plină pandemie, crescând până la 10,2 trilioane de dolari, la sfârșitul lunii iulie, în creștere față de vârful anterior de 8,9 trilioane de dolari, în 2017, potrivit unui raport al băncii elvețiene UBS și PwC. Numărul total al miliardarilor a ajuns la 2.189, potrivit CNN

Cu toate acestea, unii miliardari se îmbogățesc mult mai repede decât alții. Pandemia i-a avantajat pe inovatorii în tehnologie, asistență medicală și industrie, în timp ce antreprenorii din domenii precum divertismentul au fost dezavantajați. În contextul actual, miliardarii aflați „pe partea greșită” a tendințelor tehnologice și sociale devin relativ mai puțin bogați.

Această polarizare între „miliardari inovatori” și restul vine la sfârșitul unui deceniu în care numărul lor s-a dublat.

În perioada 2018, 2019 și primele șapte luni ale anului 2020, averea totală a antreprenorilor din domeniul tehnologic a crescut cu 43%, în timp ce miliardarii din domeniul sănătății s-au bucurat de o creștere de 50%. Cei din serviciile financiare, divertisment și imobiliare au înregistrat creșteri de 10% sau mai puțin.

Din punct de vedere geografic, China continentală a înregistrat cea mai mare creștere a averilor miliardarilor, în ultimii 10 ani. Trecerea Chinei către economia digitală i-a avantajat pe fondatorii Alibaba, Jack Ma, și Pony Ma din Tencent (TCEHY).

Editor : Iulia Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un nou studiu arată efectele de lungă durată ale COVID. Oboseala, printre cele mai frecvente afecțiuni

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

O nouă mutație a coronavirusului a fost clasificată ca „variantă de interes”. JN.1 se răspândește rapid pe glob

Partenerii noștri