Live

Video Medalia de aur a unei sportive nipone va fi înlocuită cu una nouă, după ce primarul din Nagoya a mușcat-o

Data publicării:
Primarul orașului japonez Nagoya a mușcat medalia de aur a jucătoarei de softball, Miu Goto, fără permisiunea acesteia. Foto: captură video Nippon TV News 24 Japan/ YouTube

Medalia olimpică de aur acordată uneia dintre jucătoarele din echipa de softball a Japoniei şi care a fost muşcată de primarul din Nagoya în timpul unei ceremonii, va fi înlocuită cu una nouă, informează agenția de presă Kyodo.

Potrivit unei surse citate de agenţia de presă japoneză, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi Comitetul de organizare Tokyo-2020 s-au coordonat pentru a face posibil schimbul, iar Miu Goto, jucătoarea de softball căreia i-a fost atribuită medalia respectivă, a fost de acord.

Japonia a cucerit aurul în turneul olimpic de softball, învingând cu 2-0 Statele Unite, într-o reeditare a finalei olimpice de la Beijing, din 2008, câştigată de asemenea de nipone.

Săptămâna trecută, primarul din Nagoya, Takashi Kawamura, a devenit ţinta criticilor după ce şi-a scos masca şi a pus medalia lui Goto între dinţi, pentru a se fotografia în timpul unui eveniment în care a fost celebrat succesul de la JO 2020.

Miu Goto, în vârstă de 20 ani, originară din Nagoya, i-a pus medalia la gât lui Kawamura, atunci când a vizitat primăria oraşului Nagoya, pentru a sărbători victoria din 4 august. Edilul şi-a scos imediat masca şi a muşcat medalia, gest făcut frecvent de unii sportivi atunci când urcă pe podiumul de premiere.

În faţa valului de critici primite, Takashi Kawamura şi-a cerut scuze pentru gestul său şi pentru faptul că a ignorat măsurile pentru combaterea Covid-19, recunoscând că a acţionat "impulsiv" şi a "pătat un simbol al multor ani de muncă", conform Agerpres.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Încercarea primei companii nipone de lansa sateliți în spațiu s-a soldat cu un imens eșec. Cât a durat zborul rachetei Kairos

O vâltoare veche din Maramureș a fost salvată cu o tehnică japoneză. Meșterii, impresionați de „mașina de spălat” a naturii

Program scurt sau săptămâna de lucru de patru zile la Tokyo, pentru a crește natalitatea și timpul petrecut în familie

Sake, „darul divin” al Japoniei, a fost inclus de UNESCO în Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității

Partenerii noștri