Live

Iran | Cine sunt și cum sunt porecliți manifestanții care ies în stradă la fiecare eveniment important

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Agerpres

Imaginile de la funeraliile lui Qassem Soleimani au arătat lumii întregi cum, după Revoluţia Islamică din 1979, în Iran s-a format o masă de oameni capabili să-şi dea palme şi să se cale în picioare pentru că aşa se cere de sus.

Jurnalistul iranian, Amir Kiarash, stabilit în România, scrie în adevărul.ro că a fi bocitor în Iran e o profesie extrem de profitabilă!

De altfel, în vocabularul oamenilor a intrat, de câţiva ani buni, un termen care descrie plastic omul care participă la diverse evenimente, la comanda regimului, pentru a plânge şi pentru a oferi cadre impresionante.

Termenul se referă la un om care se „vinde” pentru un suc. Ce-i drept, vorbim doar despre o metaforă, fiindcă bocitorii regimului primesc, de regulă, mai mult decât un suc. Nu le lipseşte cam nimic şi, inclusiv la cel mai nesemnificativ eveniment, primesc şi o masă caldă.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Auzi bătaia asta? Pregătește-te, tu urmezi”. Mărturii ale deținutelor torturate în închisorile din Iran

„Axa Rezistenței” se clatină. Prăbușirea regimului Assad pune în dificultate Iranul, rămas fără singurul aliat regional. Ce opțiuni are

Al Treilea Război Mondial a început deja. Cine beneficiază cel mai mult de pe urma invaziei Rusiei în Ucraina (Politico)

Un bărbat a fost executat pentru agresarea a aproape 60 de femei în Teheran

Partenerii noștri