Live

După Remdesivir, o companie indiană lansează pe piață Favipiravir, un tratament folosit pentru cazurile uşoare şi moderate de COVID

Data publicării:
Foto: Agerpres

Compania farmaceutică indiană Hetero Drugs a lansat în întreaga ţară antiviralulul Favipiravir pentru tratarea simptomelor uşoare şi moderate de COVID-19, după ce medicamentul a fost aprobat de autorităţile sanitare, scrie Agerpres.

Medicamentul care se va comercializa sub numele Favivir "este un antiviral oral care a avut rezultate clinice pozitive" şi care "facilitează accesul la tratament pentru un număr mare de pacienţi cu infecţia COVID-19 care au simptome uşoare sau moderate", informează compania într-un comunicat.

Hetero Drugs, una dintre principalele firme farmaceutice din India, a obţinut aprobarea pentru a produce şi comercializa antiviralul Favipiravir din partea autorităţii Drug Controller General of India (DCGI) în data de 2 iulie.

De miercuri, Favivir este disponibil în toate centrele medicale de comercializare şi în farmaciile din întreaga ţară. Medicamentul, având preţul de 59 de rupii (0,67 euro) comprimatul, se va vinde doar pe reţetă.

Favivir este al doilea medicament pentru tratatea simptomelor de COVID-19 al grupului Hetero, care produce şi comercializează de asemenea Remdesivir, care se administrează intravenos pacienţilor cu simptome grave.

Lansarea medicamentului Favivir intervine la o zi după ce India a depăşit pragul de 1,5 milioane de contagieri cu noul coronavirus, devenind astfel cea mai afectată ţară din Asia şi ocupând locul trei în lume după Brazilia şi SUA.

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cum a reacționat românul trecut pe la Inter și Milan când a aflat cu ce se ocupă soția lui: ”Nu este nimic greșit”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un nou studiu arată efectele de lungă durată ale COVID. Oboseala, printre cele mai frecvente afecțiuni

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

O nouă mutație a coronavirusului a fost clasificată ca „variantă de interes”. JN.1 se răspândește rapid pe glob

Partenerii noștri