Live

Destinația de vacanță din America Latină unde moare un turist pe săptămână

Data actualizării: Data publicării:
Cunoscut drept cel mai periculos oraș din lume, Medellín a devenit o atracție turistică după poveștile celebrului Pablo Escobar.

Cunoscut drept cel mai periculos oraș din lume, Medellín a devenit o atracție turistică după poveștile celebrului Pablo Escobar. Autoritățile încearcă să elimine acest stigmat și să facă acest oraș mai prietenos cu turiștii.

Anul trecut Medellín a fost denumit de revista Time Out „cel mai cool oraș din lume”, iar asta a atras mai mulți turiști, însă odată cu asta a crescut și rata criminalității.

Doar anul acesta, 29 de turiști au murit în circumstanțe suspecte în Maddelin, iar autoritățile estimează că dacă ritmul continuă, orașul va încheia anul cu 61 de decese ale turiștilor, potrivit newsweek.com. Cele mai recente decese au atras atenția la nivel internațional. 

Într-unul dintre hotelurile de lux din cartierul elegant El Poblado din  , Columbia, un cetățean american în vârstă de 25 de ani a fost găsit mort joia trecută. Bărbatul a urcat într-un taxi dimineața devreme, dezorientat, amintindu-și doar numele hotelului său. Potrivit rapoartelor poliției, personalul hotelului a observat că Croulet părea drogat și indispus. Trupul neînsuflețit a fost descoperit în camera sa la ora 9:30 dimineața.

La 31 mai, un alt cetățean american a fost găsit mort într-un hotel din cartierul turistic Laureles. Jaime Eduardo Cisneros, în vârstă de 54 de ani, a fost descoperit întins pe un pat pe jumătate dezbrăcat, înfășurat într-un cearșaf, fără semne de violență. Autoritățile au declarat că acesta a intrat în camera sa cu o femeie dimineața devreme, dar numai ea a plecat. 

Morți suspecte în Medellín.  Rapoartele deceselor arată că trupurile conțineau un cocktail de droguri

Multe dintre decese implică scopolamina, un medicament utilizat pentru a trata greața și vărsăturile cauzate de răul de mișcare. Cunoscută sub numele de "respirația diavolului", scopolamina a fost mult timp preferata infractorilor, fiind folosită pentru a-și incapacita victimele în cazul jafurilor și infracțiunilor sexuale. 

„Situațiile în care acești turiști străini sunt afectați negativ sunt aproape întotdeauna legate de droguri sau prostituție", a declarat Carlos Calle, șeful Observatorului turistic al biroului procurorului din Medellín, într-un interviu acordat ziarului spaniol El País.

Yiri Milena Amado, fost director în cadrul biroului procurorului general regional, a observat că astfel de "cocktailuri mortale" de droguri și alcool sunt adesea găsite în organismul turiștilor decedați. 

Departamentul de Stat al SUA a activat o recomandare de călătorie care clasifică Columbia drept o destinație de "Nivel 3: reconsiderați", citând criminalitatea, terorismul, tulburările civile și răpirile, cu o treaptă sub cel mai grav "Nivel 4: nu călătoriți".  

De aproape 20 de ani, Medellín se străduiește în mod activ să scape de trecutul său notoriu legat de narcotice. În 2019, primarul Gutiérrez a ordonat demolarea infamei clădiri Monaco, în care Escobar a locuit și a operat. Casa Museo Escobar, un muzeu condus de fratele lui Escobar, Roberto "El Osito" Escobar, a fost de asemenea închisă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Primăria orașului spaniol Sevilia vrea să le facă viața imposibilă celor care închiriază ilegal apartamente turiștilor: taie apa

Alertă sanitară după creșterea numărului de infectări cu virusul Oropouche, în America Latină

Virus periculos într-o destinaţie populară de vacanţă din Italia. Sute de oameni au ajuns la spital

Cum a reușit „cel mai cool dictator din lume” să transforme o țară asediată de bandele de criminali în una dintre cele mai sigure

Partenerii noștri