Live

Video Cum arată cel mai îngust oraș din lume. Oamenii cred că e decorul unui film de ficțiune

Data actualizării: Data publicării:
Clădirile au fost construite pe piloni, pentru a nu fi inundate în sezonul ploilor. Sursă foto: captură Twitter

Cel mai îngust oraș din lume se află în China și este construit pe malurile abrupte ale râului Nanxi, care traversează un defileu în provincia Yunan din sud-estul țării. Orașul Yanjin are doar 30 de metri lățime în cel mai îngust punct și 300 de metri în cel mai lat. Oamenilor le vine greu să creadă că un astfel de oraș poate exista în realitate și îl aseamănă mai degrabă cu decorul unui film de ficțiune, scrie Republic World.

Localitatea are doar 30 de metri lățime în cel mai îngust punct al său și 300 de metri în cel mai lat punct. Clădirile aflate chiar pe malul râului sunt construite pe piloni înalți, care să le protejeze în perioada inundațiilor, când nivelul apelor crește mult.

Orașul are câte o șosea pe fiecare parte a râului, iar locuitorii au susrprinzător de puține poduri la dispoziție pentru a traversa de pe un mal pe celălalt.

Yanjin a fost colonizat timp de mai bine de o sută de ani, iar acum locuitorii nu mai iau în calcul să părăsească așezarea, în ciuda faptului că posibilitățile de dezvoltare economică sunt foarte limitate, din cauza infrastructurii dificile.

Însă orașul și-a câștigat celebritatea în ultimii ani, după ce filmări spectaculoase din dronă s-au viralizat pe rețelele sociale. După ce au văzut imagini, mulți oameni s-au întrebat de ce ar vrea cineva să trăiască aici, se mai arată pe site-ul Republic World.

Orașul este situat în comitatul Yanjin din provincia Yunan, iar zona a fost locuită în timpurile vechi de poporul Bo. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Cityscapes (@cityscape_discovery)

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Peisajul spectaculos care seamănă cu o pictură. Ce se vede, de fapt, în imagini

Atac cibernetic în SUA. „Cea mai gravă piraterie din telecomunicaţii din istoria ţării noastre''. Cine stă în spatele atacului

Românii vor putea călători fără viză în China începând cu 30 noiembrie anul acesta

„Calul troian” din învățământul britanic: De ce este China mărul discordiei în alegerea noului cancelar al Universității Oxford

Partenerii noștri